Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Anslut med Facebook
Anslut med Faceit

Eller

Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.

Intervju

chapMAD: "Om vi vinner går min del av prispengarna till att festa"

-4
Laget chapMAD är en av semifinalisterna i Snack Pot Battle of the Streamers, och vi har nått ut till deras lagkapten för att kolla pulsen inför slutspelet.
Dennis "chapMAD" Chapmans lag lyckades vinna grupp B i Snack Pot Battle of the Streamers, vilket garanterade dem en plats i nästa veckas semifinal. Vägen gick tighta 2-0 över Gabbie och ett något enklare 2-0-resultat mot CartmenS.

Jag ringde chapMAD för att snacka lite om turneringen, hur deras inställning har varit och hur de tror att det kommer gå. På frågan om gruppspelet gick enklare eller tuffare än de förväntade sig svarade han att det är svårt att ha någon sorts bild i en turnering där det inte är så många välkända spelare som deltar.

"Vi förväntades oss ingenting, för vi vet ju inte så mycket om alla spelare. Man vet inte så mycket om vilka alla är i såna här turneringar, men har ingen aning. Man kanske känner till ett par spelare, men det är ju inte tillräckligt för att döma ett helt lag", svarade grupp B-vinnarnas talesman.

På tal om att det inte är så många kända spelare i de olika lagen skrattade vi lite åt att jag läst fel laguppställning och kallat chapMADs femma för en av turneringens mest namnkända. Så är inte fallet, utan istället är det ett gäng polare — och polares polare — som dragits in i att representera streamerns CS:GO-lag. Kändast, utöver chapMAD själv är väl den före detta Games4u-spelaren Ludwig "Luddie" Hall.

"MistFire känner jag väldigt bra, han är en nära vän till mig. Luddie är en gammal polare som var väldigt duktig förr i tiden, han satsade väldigt mycket CS för 2-3 år sedan. Så jag snackade med honom då han har börjat spela mer CS igen, är väldigt duktig och kan IGL:a lite och så. Då drog han in PALM1 som jag känner igen lite sedan innan, och PALM1 tog sedan med sig widda."

Min följdfråga var då hur mycket detta lag tror på sig själva, och hur deras approach till turneringen varit. Kanske kör de som Yacine "yzn" Laghmaris lag och går all-in på självförtroendet, eller har de en lite mer ödmjuk, försiktig mentalitet? Varken eller, faktiskt. De bara går in på servern och tar det hela med en klackspark. När jag sedan frågar om de känner sig mer som finalfavoriter efter att ha vunnit sin grupp stoppar han mig snart därefter.

"Det är väl snarare bnt och yzn som är finalfavoriter, utan tvekan. De är båda mycket bättre på CS:GO än alla andra i turneringen, de är ju på en annan nivå än oss andra. Båda spelar i lag och sånt, så det gäller att jag får steppa upp i semin så kanske vi har en chans."

Ja, en chans har ju alla. Alla har 100 hp och börjar med 800 dollar i den digitala fickan. Ändå känns det som att chapMAD ser en finalplats som förhållandevis orealistisk, vilket får mig att undra vad en plats där — och kanske en vinst i hela turneringen — skulle betyda.

"Det skulle vara kul att ens komma till final, att få spela på DreamHack. Sånt har man ju aldrig gjort, jag är ju inte på den nivån. Det skulle vara ballt. Jag sa det till laget, att om vi vinner går min del av prispengarna till att festa", avslutar chapMAD intervju-biten av samtalet.

Efter det att intervjun tog slut fortsatte vi att prata lite. Där fick jag också reda på att han har en resa till Mallorca bokad med sin far. Resan till Mallorca bokades dock om redan innan turneringen började för, som chapMAD själv beskrev det, "jag kände på mig att vi skulle ta oss till semifinal". Med andra ord är han ödmjuk kring frågan om en eventuell vinst, men en gnutta självförtroende hörs ändå i rösten.

Laget chapMAD kommer att spela sin semifinal om en vecka, onsdagen den 14 juni, och ikväll — i skrivande stund, faktiskt — avgörs det vilket lag han möter där. Det står mellan chapMADs egna finalfavoriter, laget BNTlol, och laget EmiliaHult. Även grupp B med CartmenS mot Gabbie avgörs under kvällen. Sändningen började 18:00 och går att spana in på Twitch.tv/slop3.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..