×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Artikel

Så spelas Overwatch League — och här är alla svenska spelare

3
Äntligen har det blivit dags att sparka igång Overwatch League. I den här artikeln ger vi er den viktigaste informationen inför ligastarten under natten den 11 januari. Dessutom går vi igenom samtliga svenskar som finns med i ligan.
Overwatch League är en stadsbaserad liga, där varje lag representerar en stad runtom i världen. Lagen ägs av olika investerare, med kopplingar till företag så som Kraft Group, baseballaget New York Mets och esportorganisationerna Team Envyus samt Optic Gaming - för att nämna några.

Under denna första säsong består ligan av tolv stycken lag, varav hela nio stycken har en amerikansk stad som sin hemvist. Övriga tre lag är London Spitfire, Seoul Dynasty och Shanghai Dragons.

Den första säsongen av Overwatch League avslutas först i och med Allstar-helgen den 10-12 augusti, men redan i slutet av juli koras vinnarna av Overwatch League-pokalen och den miljon dollar som ligger och väntar på det bästa laget.

Så spelas ligan

Denna första säsong av Overwatch League består av fyra delar. Den första, kallad försäsongen, har redan avgjorts och bestod av uppvisningsmatcher mellan de deltagande lagen. Det handlade med andra ord mest om ett sätt att testa allt inför det att den ordinarie säsongen drar igång.

Grundserie

Med start på natten mot torsdag, den 11 januari, har det äntligen blivit dags att dra igång den ordinarie säsongen - eller grundserien - av Overwatch League. De tolv deltagande lagen har delats in i två olika divisioner, Atlantic och Pacific, och kommer att ställas mot varandra live på plats i Blizzard Arena (Los Angeles, USA).

Även om grundserien har delats in i fyra delar räknas resultaten från samtliga delar in då slutplaceringarna och lottningarna inför slutspelet ska fastställas. Under seriens gång möter samtliga lag från de båda divisionerna varandra. Grundseriens sista speldag är satt till den 16 juni.

Slutspel

Slutspelet, är en del av vad Overwatch League kallar för "postseason". Denna fas startar den den 17 juni, alltså dagen efter att grundserien har avslutats. Själva slutspelet består av de sex bästa lagen från grundserien och startar den 11 juli. Helgen den 26-28 juli har det så till slut blivit dags att utse de första mästarna i Overwatch League, vinnare som erhåller en bonus på en miljon dollar.

Allstar-helg

Den första Overwatch League-säsongen avslutas med en Allstar-helg. Detta avslappnade format kommer att bjuda på "oväntade utmaningar" där fansens favoritspelare ställs mot varandra.

Dessa lag deltar

Samtliga deltagande lag. Bild: Overwatch League
Samtliga deltagande lag. Bild: Overwatch League


I listan här nedan hittar ni samtliga tolv lag som deltar i premiärsäsongen av Overwatch League. Inom parentes återfinns namnet på ägarna av respektive lag.

Atlantic Division

Boston Uprising (Robert Kraft)
Florida Mayhem (Ben Spoont)
Houston Outlaws (Hector Rodriguez)
London Spitfire (Jack Etienne)
New York Excelsior (Jeff Wilpon)
Philadelphia Fusion (Comcast Spectacor)

Pacific Division

Dallas Fuel (Mike Rufail)
Los Angeles Gladiators (Stan Kroenke och Josh Kroenke)
Los Angeles Valiant (Noa Whinston)
San Francisco Shock (Andy Miller)
Seoul Dynasty (Kevin Chou)
Shanghai Dragons (NetEase)

Svenskarna i Overwatch League

Dallas Fuel, Genji. Bild: Overwatch League
Dallas Fuel, Genji. Bild: Overwatch League

Dallas Fuel
Christian "cocco" Jonsson
"En utav världens främsta tanks, mest för sin Reinhardt men spelar också Winston i toppklass. Spelat tillsammans med Chipshajen under lång tid."

Sebastian "Chipshajen" Widlund
"Under lång tid sedd som en utav de bästa support-spelarna i världen. Pratar man världens bästa Ana-spelare så tänker nog de flesta på Chipshajen och koreanen Ryujehong i Seoul Dynasty. Även känd för att spela mycket Zenyatta och Sombra."

Florida Mayhem, Junkrat. Bild: Overwatch League
Florida Mayhem, Junkrat. Bild: Overwatch League

Florida Mayhem
Johan "CWoosH" Klingestedt
"DPS-spelare i grunden men sadlade om till Tank när han gick med i Misfits. Tidigare mest känd för sin Genji men nu också Winston. Har fått utstå en del kritik för att hans tank-spel inte håller samma nivå som hos andra proffsspelare. På senare tid, i takt med att han skaffat sig mer erfarenhet, har dock kritikerna blivit färre."

Tim "Manneten" Bylund
"Länge varit en väldigt stabil och flexibel spelare som inte fått allt för mycket rampljus. Blev dock väldigt hyllad för sin D.va och Zarya under World Cup, vilket var på tiden om jag får säga det själv."

Kevin "TviQ" Lindström
"Förmodligen redan uppnått någon form utav legend-status, och är känd som en utav världens mest flexibla DPS-spelare. Bakgrund i TF2 men är mest känd i Overwatch för sin Genji, Soldier och Pharah. Nyligen uppmärksammad en hel del för att ha uppmanat pros (och alla andra) att bidra till en bättre attityd i rankade matcher."

Sebastian "Zebbosai" Olsson
"Precis som TviQ så är Zebbo från TF2 och något av en veteran redan. Kanske mest känd för att spela Lucio och agera shotcaller, men också för sin Ana och Widowmaker."

Houston Outlaws, McCree. Bild: Overwatch League
Houston Outlaws, McCree. Bild: Overwatch League

Houston Outlaws
Lucas "Mendokusaii" Håkansson
"Ung talang som är väldigt känd för sin stream, men har även spelat på toppnivå sedan Overwatch kom ut. Mångsidig DPS överlag men har spelat ganska mycket Tracer och Genji, som båda är "flanker"-hjältar."

Philadelphia Fusion, Winston. Bild: Overwatch League
Philadelphia Fusion, Winston. Bild: Overwatch League

Philadelphia Fusion
Simon "snillo" Ekström
"En ännu lite yngre talang som är underårig och därför inte får tävla direkt när ligan drar igång. Fyller 18 år i mars. Känd för att spela Tracer extremt bra, men spelar hitscan väldigt bra överlag."

San Fransisco Shock, Doomfist. Bild: Overwatch League
San Fransisco Shock, Doomfist. Bild: Overwatch League

San Francisco Shock
Andreas "Nevix" Karlsson
"Spelade med den helsvenska installationen av Misfits med blandade resultat, hoppat omkring och spelat alla möjliga roller. Känd för sin Genji men spelade också mycket Ana ett tag. Har nu tagit sig an att spela off-tank riktigt bra i SF Shock. Flexibel."

André "iddqd" Dahlström
"Också en utav de spelare som redan huggit sin historia i OW-stenen. Känd som en hitscan-gud, mer specifikt sin McCree. Har inte synts till på topp-turneringar på ett tag men kom tillbaka starkt under pre-season och spelade bland annat en riktigt stark Tracer."

Kommentarer från Fragbites Overwatch-expert, Jonathan "TYLAR5" Asplund.

Så spelas premiärdagen av Overwatch LeagueFölj Overwatch League live

Tack vare ett nyligen offentliggjort tvåårigt avtal kommer samtliga Overwatch League-matcher att sändas på Twitch. Matcherna sänds direkt från Blizzard Arena i Los Angeles och sändningarna leds av ett gäng meriterade profiler.

Följ Overwatch League live på twitch.tv/overwatchleague

För dig som gillar att följa dina favoritturneringar direkt i mobilen har Blizzard tagit fram en speciell Overwatch League-app. Appen är gratis och finns både till Android och iOS.

Fragbite summerar varje vecka

Självklart kommer du även att kunna följa utvecklingen i Overwatch League här på Fragbite. Varje vecka kommer vi att ge er läsare en uppdatering med det senaste från ligan och vilka lag som ligger bäst till i jakten på en slutspelsplats.

Artikelbild: Overwatch League
2018-10-29 17:22
Vilket var egentligen Europas bästa Counter-Strike 1.6-lag? År 2007 säkrade svenska SK Gaming med bland andra Abdisamad "SpawN" Mohammed och Robert "RobbaN" Dahlström denna titel framför Samsung-skärmarna i Tyskland.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..