×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Seger för Sverige i premiären — krossar Italien med 28-10

1
Sveriges premiär i Internationella Ishockeyförbundets VM-turnering i NHL 20 kunde inte ha gått bättre. Seger i samtliga matcher fyra matcher resulterade i en total segermarginal på 18 mål. Nu väntar Tjeckien i kvartsfinal för de svenska spelarna, Henrik "eken45jr" Eklund och Sebastian "SebbeLarsen99" Larsen.
Vid lunchtid på lördagen var det dags för Sverige att premiärspela i Internationella Ishockeyförbundets esportturnering. För motståndet stod Italien, något som förväntades bli en enkel match för de svenska spelarna Henrik "eken45jr" Eklund och Sebastian "SebbeLarsen99" Larsen. Varje möte i turneringen är uppdelad i fyra matcher mellan länderna, två för PS4-spelaren och två för Xbox One-spelaren. Resultatet i samtliga fyra matcher läggs sedan ihop och en vinnare utses.

I Sveriges första match ställdes PS4-spelaren SebbeLarsen99 mot Italiens motsvarighet, "Tron1x90". Efter en trevande inledning från svensken blev det sedan tydligt att SebbeLarsen99 hade mer att ge och när matchen var över hade Sverige ledningen med 8-4. När det sedan var dags för Xbox-spelarna att spela äntrade Sveriges kanske bästa 1v1-spelare den virtuella isen. Den matchen blev aldrig jämn och eken45jr kunde säkra segern med 9-2 vilket gjorde att Sverige hade en ledning med 17-6 inför de två avslutande matcherna.

Trots att Italienarna spelade upp sig i returmatcherna så hade de ändå ingen chans. SebbeLarsen99 vann sin andra match med 5-1 innan eken45jr vann sin mot "Tombrick 091" med 6-3. Slutresultatet skrevs därmed till 28-10 i Sveriges favör vilket innebär att man är klara för kvartsfinal mot Tjeckien. En bra start på turneringen där de riktigt tuffa matcherna förväntas bli mot USA, Kanada eller Finland. Sveriges Xbox-spelare, eken45jr säger till IIHF efter matchen att de gick in med en bra känsla och att det var lätt för honom att gå in och spela på den ledning SebbeLarsen99 gav dem efter första matchen. Svensken passar också på att lyfta sin, inte lika namnkunniga, motståndare.

—Han var lite bättre än jag trodde, han var lurig framåt och släppte pucken ganska bra, säger eken45jr i IIHF:s sändning.


Artikelbild: Skärmklipp från IIHF

48 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 48 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..