×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

eken45jr och SebbeLarsen99 representerar Sverige i IIHF:s esportturnering

1
I fredags avgjordes det svenska kvalet till Internationella Ishockeyförbundets kommande esportturnering för fans. På PS4 var Linköping HC-spelaren SebbeLarsen99 starkast och som lagkamrat på Xbox One fick han med sig eken45jr. Redan på lördag spelar svenskarna sin första match då de möter Italien.
Precis som de flesta andra internationella idrottsevenemang ställdes hockey-VM in. Internationella Ishockeyförbundet valde dock att ta tillvara på möjligheten att arrangera ett mästerskap online. Istället för ett normalt hockey-VM arrangeras en esportturnering där varje land representeras av två fans som tagits ut genom två kvalturneringar. Samtliga länder representeras av en PS4-spelare och en Xbox One-spelare och de svenska kvalturneringarna ägde rum under fredagskvällen.

Turneringen på PlayStation 4 drog betydligt fler spelare och totalt kom 85 deltagare till spel i kvalturneringen på Sonys system. Flera spelare som representerat klubbar i eSHL återfanns i deltagarlistan men det blev inte någon av de mer etablerade 6v6-spelarna som tog hem segern. Istället kunde Linköping HC:s extraforward Sebastian "SebbeLarsen99" Larsen gå hela vägen. I semifinal besegrade han Luleå Hockeys Hampus "l-Furyan-l" Duvefelt med 6-4. Därefter följde en uppvisning när han i finalen slog Färjestad BK:s Christoffer "I-Maise-I" Berntsson med 6-1.

—Det är sjukt mäktigt att få representera Sverige, jag fattar nog inte hur stort det är. Det var många tuffa matcher men jag visste att det kunde gå riktigt bra om jag spelade på toppen av min förmåga, säger SebbeLarsen99 till Fragbite efter att han kvalat in.

Hur ser du på chanserna att gå hela vägen i turneringen?

—Svårt att säga, men spelar vi bra och har flytet på vår sida så kan vi nog ta oss en bit.

I Xbox One-turneringen var det betydligt färre spelare som deltog. Endast 26 tävlande kom till start, men bland dem fanns Sveriges kanske bästa 1v1-spelare, Henrik "eken45jr" Eklund. Vesa Pompa HC och Malmö Redhawks-spelaren var stor favorit till att vinna kvalet och han gjorde inte någon besviken. 8-2 i kvartsfinalen och 12-0 i semifinalen sa det mesta om hur bra eken45jr är och finalen blev också den en ensidig historia.

Där ställdes eken45jr mot Kevin "Karlsson03" Rosén Karlsson och det blev redan från start tydligt att det fanns en viss klasskillnad spelarna emellan. Slutresultatet skrevs till 7-2 i eken45jr:s favör vilket innebar att han tillsammans med SebbeLarsen99 kommer att representera Sverige i IIHF:s esportturnering. Trots att han levde upp till favoritskapet var eken45jr överraskad över hur tufft motståndet var.

—Jag är nöjd med min insats, jag visste att om jag kom upp i min nivå så skulle det mycket till om någon skulle slå mig. Men det var några motståndare som var tuffare än jag trodde, så det var lite svårare än förväntat.

—Det är alltid en ära att representera sitt eget land och att göra det tillsammans med Sebbe kommer vara extremt roligt!

Ja du får ju med dig SebbeLarsen99 som lagkamrat på PS4, vad tror du om era chanser i turneringen?

—Jag tror att vi har riktigt bra chanser! Sebbe är extremt skicklig och vi känner varandra riktigt bra också, så jag tror att vi kommer att stå oss riktigt bra mot de andra nationerna.

Vilka blir de största utmanarna tror du?

—Jag har bara sett att Finland, Kanade och USA ser riktigt vassa ut också.

Förutom möjligheten att representera Sverige erhöll också de två vinnarna två biljetter var till nästa års hockey-VM, 100 euro i prispengar och en IIHF Esports Fan Championship puck. Härnäst väntar en åttondelsfinal mot Italien som spelas klockan 12:00 på lördag. Varje slutspelsmatch avgörs i fyra matcher, två på varje konsol. Skulle lagen vinna två matcher var avgörs de sista två matcherna i en separat Sudden Death, där första laget som gör mål vinner. De vinnande spelarna i turneringen tar hem fyra stycken VIP-biljetter till nästa års hockey-VM, två officiella matchtröjor från Nike och 1 000 euro.

Slutspelsträdet för IIHF 2020 Esports Fan Championship - Bild: IIHF
Slutspelsträdet för IIHF 2020 Esports Fan Championship - Bild: IIHF

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..