×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Linköping vinner svenskmötet — kan vinna grundserien med en poäng igen

1
Efter dubbla segrar mot Luleå Hockey siktar nu Linköping på att säkra ännu en serieseger. Vinner laget även sista omgångens dubbelmöte mot Gotham Knights stannar man på 55 poäng. Det är samma poäng som man vann ECL 9 på och precis som då, en poäng före tvåan.
ECL Elite är inne på slutspurten av grundserien och under onsdagskvällen spelades de näst sista matcherna i den 30 matcher långa serien. Samtliga svenska lag var i farten under kvällen varav en match var ett rent svenskmöte. Linköping HC som jagar seriesegern ställdes mot ett Luleå Hockey som var i desperat behov av poäng för att undvika kvalspel. Det skulle dock bli en tung kväll för norrbottningarna som fick se Linköping trycka gasen i botten från start. Efter två perioder hade östgötarna en stabil 3-0 ledning efter mål av Joonas "Patzlaf" Paatiala och Joel "jtorro-.-" Tourunen.

En liten gnista hopp tändes dock när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen reducerade i inledningen av den tredje perioden. Närmare än så kom dock aldrig Luleå och efter ett hattrick av Paul "PleeMaker" Arontie slutade matchen 6-2 till Linköping. Norrbottningarna fick en mardrömsstart även på returen när Patzlaf nätade redan efter fyra minuters spel. Efter det var det mest Linköping som gällde och de få chanser Luleå fick räddade Casper "ICappeI" Lundgren galant. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 och för Luleå innebär förlusterna att de sannolikt behöver kvala sig kvar i toppdivisionen.

För Linköping är läget desto ljusare och med ett dubbelmöte mot bottenlaget Gotham Knights kvar att spela är förstaplatsen inom räckhåll. För att passera HAVU Gaming och JYP Jyväskylä som just nu ligger före östgötarna i tabellen krävs dubbla segrar mot Gotham Knights. Något som enligt lagets målvakt ICappeI är planen. Blir det fyra poäng i kvällens dubbelmöte stannar man på 55 poäng, en poäng före JYP och exakt samma poäng som man vann grundserien i ECL 9 på. Den gången en poäng före HAVU.

Vad är det som gör att ni verkar kunna ta den där extra poängen trots tufft motstånd under säsongen?

—Bra lagsammanhållning i laget. Gör man ett misstag är det inte i hela världen. Det skapar en trygghet i alla spelare så att man kan prestera på sin högsta nivå, säger ICappeI.

Ser man till läget inför den sista omgången ikväll är chansen stor att ni ställs mot Färjestad i kvartsfinal. Vad säger du om deras insats den här säsongen?

—Inte alls omöjligt! Färjestad har gjort en bra säsong med tanke på deras förutsättningar. Inte lätt alls att spela ihop en helt ny lineup och få ut bra resultat. Man märker att de försöker hitta sin identitet och vill spela bra hockey. Jag håller tummarna att de gör två bra matcher ikväll mot Hreds.

För just Färjestad BK och även Vesa Pompa HC var onsdagens matcher en lyckad historia. Färjestad gjorde vad som krävdes när de säkrade två segrar mot ett avhängt Gotham Knights. Segrarna innebär att man nu har tre poäng till godo nedåt i tabellen, dessutom finns fortfarande en liten chans att passera Roots och knipa sjundeplatsen. Klarar man slutspelsplatsen lär det dock bli tufft motstånd i första omgången då man ställs mot antingen Linköping, HAVU eller JYP.

Tre poäng bakom Färjestad befinner sig Vesa Pompa som efter en stark avslutning på säsongen lämnat bottenplaceringen bakom sig. Efter dubbla segrar mot jumobon Almost Famous är man plötsligt tre poäng från slutspel. Allt är dock inte i egna händer då Färjestad också har ett dubbelmöte kvar att spela, men sett till säsongsinledningen är det ändå ett fall framåt för Vesa Pompa. Grundseriens sista omgång spelas ikväll, torsdag, och då avgörs vilka lag som får spela kval, slutspel samt vilka som tar hem seriesegern.


Artikelbild: Elias Gammelgård

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..