×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Luleå Hockey klara för semifinal — SHL-möte med Linköping väntar

1
Luleå Hockey visade att man är bäst när det gäller och är nu klara för semifinal mot Linköping HC efter att ha vunnit de två sista matcherna mot Roots med 2-1 och 3-0. —Jag hoppas att semifinalen mot Linköping kan skapa lite intresse eftersom det blir den första slutspelsmatchen mellan två SHL-lag, säger Luleå-backen Joni "Kanelipena" Pentti.
Efter fyra jämna slutspelsmatcher mellan Roots och Luleå Hockey stod det 2-2 i matcher inför torsdagens avgörande matcher i kvartsfinalserien. Den femte matchen lagen emellan inleddes precis som de övriga, extremt jämnt. Första målet kom inte förrän åtta minuter in i den tredje perioden när Roots, Lauri "Lamsa" Lämsä kunde näta i powerplay.

Det såg sedan länge ut att bli en Roots-seger men med dryga minuten kvar att spela kunde Connor "MartindalexC" Martindale lyfta in en retur. Någon lång förlängning blev det sedan inte heller. Tidigare är det MartindalexC som avgjort de flesta förlängningarna i Luleås favör men senast var det backen Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt som var den avgörande faktorn. Så blev det också under torsdagen när han med sitt fruktade slagskott pangade in 2-1.

Ställs mot Linköping i semifinal

Segern betydde att den sjätte matchen också kunde bli den sista lagen emellan. Där rivstartade Luleå och 1-0 kom redan efter en minut och nitton sekunder när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen styrde upp The_Alpha_Furyans skott i krysset. Roots gjorde flera bra försök att få hål på Luleås defensiv men lyckades aldrig och matchen slutade istället 3-0 efter att The_Alpha_Furyan och MartindalexC gjort varsitt mål.

Resultatet betyder att Luleå avancerar till semifinal efter 4-2 i matcher, där det bara var den sista som inte slutade med uddamålsseger. I semifinalen ställs de mot Linköping HC, en riktigt tuff uppgift då östgötarna stått för ett imponerande spel hittills den här säsongen. En som dock hoppas på att Luleå har en extra växel för att ta sig till final är backen Joni "Kanelipena" Pentti, som debuterar i semifinalsammanhang.

—Jag hoppas att semifinalen mot Linköping kan skapa lite intresse eftersom det blir den första slutspelsmatchen mellan två SHL-lag. Det är allmänt känt att Linköping är ett av de bästa ECL-lagen någonsin, så vi måste verkligen prestera på topp och kanske hitta ytterligare en växel för att ta oss till final.

Det är första säsongen ni spelar som Luleå Hockey, en semifinalplats måste väl ändå anses vara en succé?

—Ja, det tycker jag att man kan kalla det. Vårt mål före säsongen var att placera oss topp 4 och nu är vi där.

Både MartindalexC och The_Alpha_Furyan har levererat en hel del viktiga mål den senaste tiden, vad säger du om deras spel i slutspelet hittills?

—Båda två har spelat riktigt bra i slutspelet och det är kanske inte så konstigt med tanke på deras långa karriärer i 6v6. De har båda gjort flera avgörande mål i förlängningar och i slutet av matcher vilket gjorde så att vi kunde vinna den här matchserien.

Jag fick höra från en av dina lagkamrater att det är första gången någonsin du är klar för semifinal i ECL, hur känns det?

—För mig personligen så är det väldigt stort. Jag har varit med under nästan tio år nu och jag känner att jag inte riktigt har kunnat visa upp mig ordentligt. Jag känner dock att jag har bra stöd från resten av laget med tanke på alla mina lagkamraters slutspelserfarenheter.

Semifinalerna inleds den 30 december men när den första matchen mellan Luleå och Linköping HC spelas är ännu inte bestämt. Den som inte vill missa något gör därför bäst i att följa både Luleå och Linköping på sociala medier.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..