×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Luleå utjämnar kvartsfinalserien — MartindalexC avgör i förlängning

1
Säsongens jämnaste kvartsfinalserie spelas just nu mellan Luleå Hockey och Roots. Där lyckades det finska laget vinna det två första matcherna i måndags innan Luleå kunde utjämna till 2-2 igår. Ikväll avgörs kvartsfinalserien och det förväntas bli fortsatt jämna matcher lagen emellan.
Kvartsfinalen mellan Luleå Hockey och Roots har utvecklats till den mest jämna kvartsfinalserien. Efter att Roots inledde med att vinna de två första matcherna med uddamålet fick Luleå under onsdagskvällen chansen att utjämna i matchserien och det blev, precis som i måndags, väldigt jämnt. I måndags gick den första matchen lagen emellan till förlängning och det var inte förrän efter 38 förlängningsminuter som Roots avgjorde. Onsdagens första match lagen emellan såg också den ut att bli en långkörare.

Slumpmål avgjorde

Efter full tid stod det 0-0 och trots att det funnits en hel del chanser så var det ändå lagens defensiv och målvaktsspelet som utmärkte sig. Förlängningen inleddes med trevande spel från båda lagen och de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. När det avgörande målet tillslut kom, tidigare än senast, så blev det ett riktigt klassiskt slumpmål. Övertidsmästaren Connor "MartindalexC" Martindale slängde nämligen in en backhand på mål från sin position på den förlängda mållinjen.

På något sätt letade sig sedan pucken in mellan benskydden på en förvånad Joonas "swagx88" Kuossari. Målet var det sjätte övertidsmålet som MartindalexC gjort den här säsongen och betydde att Luleå reducerat matchserien till 1-2. Onsdagens andra match såg också länge ut att sluta oavgjort efter full tid men efter att Roots tagit ledningen i den tredje period kunde Luleå sedan vända och vinna efter mål av MartindalexC och Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt.

"Jag förstår inte hur han lyckas"

I och med det är kvartsfinalserien utjämnad inför kvällens avgörande matcher och det är också den enda kvartsfinalen som inte är avgjord. Sedan tidigare är Linköping HC, Havu och Butterfly Effect klara för semifinaler. Det innebär att om Luleå vinner sin kvartsfinal så kommer det att bli ett SHL-möte i semifinalen då de ställs mot Linköping. The_Alpha_Furyan säger till Fragbite att det är målvaktsspelet som kommer att fälla avgörandet till Luleås fördel ikväll.

—Om jag bara får peka på en punkt som fäller avgörandet till vår fördel så säger jag Supreex mellan stolparna. Han har höjt sig en nivå ytterligare här i slutspelet och lirat fantastiskt bra. Även om Roots skulle få det spelmässiga övertaget vet vi att 'Supi' kan stjäla matcher åt oss.

Det är riktigt jämna matcher mellan er, hur kommer det sig att ni var det lag som kunde säkra vinsten igår?

—Precis så täta matcher som vi väntat oss, skulle jag säga. Det är så otroligt tajt försvar åt båda håll i slutspelet så det gäller verkligen att göra mål på de få chanser man får och ha studsarna med oss. Alla fyra matcher vi spelat mot Roots har avgjorts med ett måls marginal och vi förväntar oss liknande resultat ikväll när serien ska avgöras.

Vad säger du om MartindalexC som ännu en gång blev matchhjälte i en förlängning?

—Haha ja du, vad kan man säga som inte sagts. Jag förstår inte hur han lyckas. Nu var det ju ett extremt slumpskott som letade sig in i gårdagens match men samtidigt är det just han som är där och är sist på pucken. Förhoppningsvis har han ett par trick kvar i rockärmen om det skulle bli övertid även ikväll.

Klockan 20:00 ikväll avgörs kvartsfinalrysaren och ni ser den på Luleås twitchkanal.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..