Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Linköping inleder slutspelet med seger — tyngre för Luleå

1
Efter att ha blivit rejält överraskade av Symphony kunde Linköping ta sig samman och vinna två matcher i rad för att gå upp i en 2-1 ledning i slutspelsserien. För Luleå gick det tyngre och efter en match där man förlorade i den tredje övertidsperioden föll man också i match två med uddamålet.
Slutspelet i ECL Elite inleddes under måndagskvällen. Två av fyra deltagande SHL-klubbar hade lyckats kvalificera sig för slutspelet där det blev två helt olika starter för de båda lagen. Luleå inledde sin kvartsfinal starkt och Roots, som slutade precis ovanför norrbottenslaget i tabellen, såg inte ut att kunna ta hem någon enkel seger. Efter att Luleå tagit ledningen i den första perioden och Roots kvitterat i den andra blev den tredje perioden mållös.

Matchen fick avgöras på förlängning och där blev det inte lätt att skilja de båda lagen åt. Efter två spelade förlängningsperioder stod det fortfarande 1-1 och det verkade bli en lång kväll för alla inblandade. Med dryga minuten kvar av den tredje förlängningsperioden drog dock Luleå på sig två väldigt onödiga utvisningar vilket innebar numerärt överläge, fem mot tre, för Roots. Det övertaget förvaltade de riktigt bra och det dröjde bara fem sekunder från dess att pucken släpptes till att den låg i Luleås målbur.

Tung kväll för Luleå

Slutspelet i ECL spelas i bäst av sju matcher och under en kväll brukar lagen spela två till tre matcher. Därför fick Luleå chansen att direkt kvittera matchserien då lagen möttes på nytt efter den första. Där kunde norrbottningarna återigen ta ledningen i den första perioden men fick därefter se Roots kvittera och sedan också ta ledningen. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter att Luleå försökt forcera fram en kvittering men inte lyckats. Två förluster betyder underläge 0-2 i matcher och laget behöver studsa tillbaka på onsdag, något som Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt är inne på.

—Vi har inte turen med oss i gårdagens matcher, men samtidigt spelar vi inte bra nog för att förtjäna att vinna. Speciellt inte i Match två där vi släpper ett par frilägen i jakten på en kvittering, vid underläge 1-2. Det är lätt hänt, men på den här nivån och i slutspelssammanhang måste vi ändå kunna behålla fokus nog att inte släppa till det. Supreex gör allt han kan för att rädda oss i båda matcherna men tyvärr kunde vi inte leverera framåt tillräckligt.

—Nya tag på onsdag i Match 3 och 4. Vi går in med inställningen att kvittera serien till 2-2.

Linköping i förarsätet

Linköping HC, som vann grundserien, är en av favoriterna till att ta hem titeln och inledde mot Symphony. Där blev de rejält chockade i den första matchen där de, trots ledning inför tredje perioden, tappade matchen som slutade 3-2 till Symphony. Östgötarna verkade överraskade av motståndarnas höga nivå, men tog sig samman och kunde vända underläge i både match två och tre till seger. Att Symphonys höga nivå verkligen överraskade Linköping var något som målvakten i SHL-laget, Casper "ICappeI" Lundgren, bekräftade efter matchen.

—Vi blev chockade över hur Symphony spelade. Dem kom upp i den nivån som vi vet att dem kan komma upp i men som dem inte visat denna säsongen.

—Vi har snackat ihop oss kring vad vi behöver fokusera på för att vinna denna matchserien. Förhoppningsvis så går vi segrande!

I och med de dubbla segrarna tar Linköping ledningen med 2-1 i matcher. Laget spelar mot Symphony redan ikväll, tisdag, och har därmed möjlighet att säkra avancemang redan idag. Matchen pågår i detta nu och ni kan se den här.