×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Malmö om kommande motståndet i eSHL: "Finns många sjukt vassa lag med"

0
Nu har även Malmö Redhawks presenterat hela sin laguppställning och precis som Fragbite var först med att avslöja så blev det sista nyförvärvet, Risto "Dominointi" Järvi. Lagkaptenen Johan "Lehmannens" Lehmann säger till Fragbite att de siktar högt i den nystartade ligan. —Vi har alltid målsättningen att ta oss så långt som möjligt i alla turneringar vi ställer upp i.
Det är inte bara Linköping HC som storsatsar inför eSHL. Malmö Redhawks är det senaste laget att presentera sin laguppställning och det är en hel del intressanta värvningar som det skånska laget gjort. SHL-klubben inledde med att värva stora delar av de svenska mästarna, Vesa Pompa HC, för att sedan fylla på med spets från Finland i form av Tuukka "FlyerKungen" Kuha.

Siste spelare in i laget blev, som Fragbite var först med att avslöja, Risto "Dominointi" Järvi. Efter att laguppställningen blev klar fick Fragbite en pratstund med lagkaptenen, Johan "Lehmannens" Lehmann, som berättar att Malmö kom in i samtalen med en omfamnande attityd när det diskuterades hur en satsning skulle se ut.

—Vi kom i kontakt med Malmö i ett tidigt skede och insåg ganska snabbt att vi delade samma bild gällande e-hockeyns potential och ambitionen att driva den framåt. Sedan första samtal har vi fått ta del av en genom-proffsig och omfamnande attityd, vilket i slutändan gjorde valet att bli en stolt del av Redhawks organisation väldigt enkelt.

Linköping, Luleå och Färjestad är ju redan etablerade klubbar i ECL Elite, hur tror du att ni kommer stå er mot dem i eSHL?

—Vi har alltid målsättningen att ta oss så långt som möjligt i alla turneringar vi ställer upp i, där eSHL inte är något undantag. Med det sagt finns det redan många sjukt vassa lag med i den här turneringen, med Linköping, Luleå och Färjestad i spetsen. Konkurrensen kommer bli stentuff och jag ser fram emot många tuffa matcher efter årsskiftet!

Vilket lag kommer ni vara tvungna att slå för att ta hem den första eSHL-titeln?

—Först och främst tycker jag att det är kul att så många slagkraftiga lag är med i första upplagan av eSHL. Som du nämner är Linköping, Luleå, Färjestad ruskigt skickliga, men jag skulle också vilja lyfta fram Växjö. Med en farlig offensiv, som leds av kapten Fredric "EDHOLMINHO" Edholm blir de ett lag att räkna med. Jag skulle dock säga att Linköping kommer bli laget att slå, deras rutin, samspel och individuella skicklighet kommer bli en tuff uppgift för samtliga lag i serien. Med nyvärvade stjärnmålvakten Casper "ICappeI" Lundgren mellan stolparna blir det än tuffare, men vi ser fram emot utmaningen!

Just nu spelar Lehmannens och de tre övriga svenskarna i laget för Vesa Pompa HC i den Europeiska ligan ECL. Där leder det svenska laget just nu andradivisionen, Pro, med två matcher kvar att spela av grundserien. Malmös två finska nyförvärv har också fullt upp med ECL där de just nu spelar slutspel i toppdivisionen Elite. Där representerar de regerande Europamästarna, Havu.

Första slutspelsomgången i ECL Elite inleds ikväll och Havu är tillsammans med Linköping HC, favoriter till att vinna den nionde säsongen. Återstår att se ifall de nyblivna Malmöspelarna kan vinna både ECL Elite, Pro och eSHL.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..