×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

TehhAhola: "Skulle skämmas om vi inte hjälpte vår målvakt att prestera"

1
Luleå HF säkrade två av fyra poäng mot Roots och laget fortsätter att imponera med sitt defensiva spel. De är just nu trea i rankingen vad gäller minst insläppta mål, något som forwarden Aleksi "TehhAhola" Ahola menar beror på lagets inställning inför varje match. —Inför varje match bestämmer vi oss som lag för att försöka hålla nollan och personligen skulle jag skämmas om vi inte hjälpte vår målvakt att prestera.
Det blev inte mycket vila för Luleåspelarna som redan dagen efter skrällsegern mot Havu Gaming ställdes mot Roots. I klassisk Luleå-anda blev den inledande perioden mållös och det var inte förrän i slutet av den andra perioden som första målet kom när Roots kunde ta ledningen genom Jere "keranee" Keränen. Luleå som tog totalt fem utvisningar i matchen hade det tufft att komma till farliga avslut och när Roots satte 2-0 i powerplay med tio minuter kvar att spela var matchen avgjord.

Returmatchen började betydligt bättre för Luleå som också kunde ta ledningen efter 10 minuters spel. Connor "MartindalexC" Martindale höll sig framme och efter en passning av Aleksi "TehhAhola" Ahola kunde han pricka in ledningsmålet. SHL-laget lyckades också lyfta sin offensiv betydligt jämfört med den första matchen. Trots Luleås ledning med 13-5 i skott kunde Roots kvittera med bara sex minuter kvar att spela och matchen gick till förlängning. Där fick Luleå inleda i powerplay och efter 15 sekunder tog det finska laget ytterligare en utvisning vilket betydde spel i 5 mot 3. Där avgjorde ingen mindre än lagets skyttekung Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen.

Två av fyra möjliga poäng återigen och det går nästan att tro att det blivit Luleås signum. Laget har dock en hel del att glädjas åt då de nu tar klivet upp över slutspelsstrecket i tabellen. Med 10 matcher kvar att spela räknas varje poäng och just poäng är något som Luleås defensiv är tänkt att säkra. Fragbite fick en pratstund med TehhAhola dagen efter matchen och finländaren får svara på hur det kommer sig att Luleå just nu har släppt in tredje minst mål i ECL.

Ni släpper in tredje minst mål i ECL och lägger ofta stor vikt vid defensiven i intervjuer, vad är det som gör att ni som lag är så bra på just den biten?

—Inför varje match bestämmer vi oss som lag för att försöka hålla nollan och personligen skulle jag skämmas om vi inte hjälpte vår målvakt att prestera.

Vad behöver ni göra för att lyfta offensiven till samma nivå som er defensiv?

—Vi behöver lite tuffare träningsmatcher för att vi ska utmanas till att spela smartare offensivt. Det bidrar också till att vi blir jämnare och kan hålla en hög nivå i varje match vi spelar.

Ända sedan du kom in i laget för tre matcher sedan ser ni ut att ha lyft spelet en nivå, vad säger du själv om din säsongsinledning?

—Personligen så är jag glad över att vara tillbaka på den här höga nivån efter ett uppehåll. Resultaten har varit bra och jag är glad över att kunna bidra, jag har dock en växel till att lägga i.

Var det svårt att komma in i laget i mitten av säsongen eller föll allt på plats direkt?

—Det var inte så svårt eftersom jag är bekant med hela laget och min spelstil handlar om att ge andra runt omkring mig bästa möjliga förutsättningar för att leverera.

En som verkar trivas i din närvaro är MuKiMaisteri som nu gjort 15 mål den här säsongen och vart fjärde skott han skjuter går in, vad säger du om honom?

—Vi har spelat tillsammans i tidigare turneringar. Alla vet hur bra han är på att göra mål när han spelar på toppen av sin förmåga men jag vill ändå lyfta fram hans defensiva spel som varit riktigt bra under våra ECL matcher.

2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..