Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Succé för Luleå — slår obesegrade Europamästarna Havu

1
Under söndagskvällen ställdes Luleå HF mot de regerande Europamästarna från Finland, Havu Gaming. Där blev det succé för det norrbottniska laget efter att de vunnit en av de två matcherna mot tidigare obesegrade Havu. Stor matchhjälte blev målvakten Ville "Supreex" Korhonen som höll nollan.
Luleå HF Esport har under de senaste matcherna fått upp farten rejält och till söndagens möte med Havu Gaming kom de med två raka segrar i bagaget. Det finska laget som stod för motståndet var både regerande Europamästare och finska mästare, dessutom hade de inte förlorat en enda match i vinterns ECL-säsong. Ett minst sagt tufft motstånd men det såg inte ut att skrämma Luleå som gick på knock direkt. Bara ett par minuter in i den första matchen kunde nämligen den erkända målskytten Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen sätta första målet för kvällen.

Kort efter målet blev Luleå tilldömda en straff och det blev Connor "MartindalexC" Martindale som tog hand om den. Iskallt fintade han upp Havus målvakt på läktaren och la enkelt in pucken i nät. Trots att Havu pressade på rejält lyckades de aldrig ta sig tillbaka in i matchen, mycket tack vare bra defensivt spel och en fantom i målet. Ville "Supreex" Korhonen höll nollan för tredje gången den här säsongen när han räddade samtliga 12 skott Havu avlossade.

Målvaktshjälten hyllar försvaret

I returmatchen fick han dock inte hålla nollan länge, Havu kunde nämligen ta ledningen redan i den första perioden. Luleå visade dock att de hade mer offensivt spel att bjuda på och ett par minuter in i den andra perioden satte Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt kvitteringen. Med tre minuter kvar av perioden tog de också ledningen och det var såklart MuKiMaisteri som hittade nät igen, den här gången på ett friläge. De regerande Europamästarna fick inte alls till spelet och Luleå ledde till och med skotten efter två perioder.

Glädjen var dock inte speciellt långvarig då kvitteringen kom redan i första minuten av den tredje perioden. Det finska laget kunde också ta ledningen med 10 minuter kvar att spela och plötsligt visade de upp sig från sin bästa sida. Med fyra minuter kvar att spela kom så också 4-2 vilket blev slutresultatet. Två av fyra poäng för Luleå mot Europas bästa lag är dock mer än godkänt och matchhjälten från den första matchen, Supreex, är riktigt nöjd med laget när Fragbite pratar med honom dagen efter matchen.

Ni vinner första matchen mot de regerande mästarna som hittills inte förlorat en match. Vad säger du om prestationen?

—Vi hade en matchplan som vi följde till punkt och pricka. Det hjälpte också att vi fick en så tidig ledning som vi fick, då handlar det mest om att kunna försvara sig så bra som möjligt tills matchen är slut. Det är väldigt speciellt att få hålla nollan mot ett så bra lag som Havu är, vi spelade definitivt vår bästa match för säsongen.

Det var din tredje nolla för säsongen, hur många fler får vi se?

—Om vi fortsätter att hålla den här nivån på vårt defensiva spel så blir det många fler.

Det måste vara skönt som målvakt att veta att man har ett så bra försvar framför sig som ni haft nu i de senaste matcherna?

—Såklart hjälper det väldigt mycket. Kan jag förutse vad som kommer att hända så är det mycket lättare för mig att reagera på spelet och positionera mig utefter vad som händer. Positionering och möta skotten skulle jag säga är de största aspekterna när det gäller att spela målvakt i EASHL.

Efter den här segern och med mindre än halva säsongen kvar att spela så måste frågan ställas, tar ni er till slutspel?