×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Utvisningarna fällde Luleå: "Det är under all kritik"

1
Under torsdagskvällen ställdes Luleå HF Esport mot finska Butterfly Effect i European Championship Leagues högsta division. Efter en tuff första match studsade laget tillbaka i returen men föll tillslut på eget grepp. —Mycket ligger på oss själva, vi tar runt 15 utvisningsminuter i båda matcherna vilket är under all kritik, säger lagets assisterande kapten Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt.
Luleå HF Esport har inlett säsongen i ECL med blandade resultat. På sina inledande sex matcher har det blivit tre vinster och lika många förluster. Det har blivit en vinst och en förlust mot samtliga lag de spelat men på torsdagskvällen bröts den sviten. Det blev nämligen förlust i två raka matcher mot ett effektivt Butterfly Effect. Det finska laget kunde tämligen enkelt vinna den första matchen med 3-0 trots att Luleå hade en hel del chanser. Det var dock inte bara det ineffektiva spelet som fällde Luleå. Totalt noterades laget nämligen för 12 utvisningsminuter och Butterfly Effects samtliga mål kom i just powerplay.

I returmatchen såg det ut att bli omvända roller när Butterfly Effect tog dubbla utvisningar tidigt i den första perioden. Det utnyttjade Luleå och genom Connor "MartindalexC" Martindale kunde de ta ledningen med 1-0. Ledningen höll perioden ut men Butterfly Effect spelade upp sig i den andra perioden och kunde också kvittera matchen. När sedan Viktor "cHIIMEERa" Ghamari tog en onödig utvisning fick det finska laget ett bra läge att ta ledningen. Efter att Mattias "ma0niii" Tagesson skänkt bort pucken vid en misslyckad rensning fick Butterfly ett jätteläge som de också tog.

Många utvisningar även i andra matchen

Det betydde underläge 1-2 och eftersom utvisningen cHIIMEERa tog var en femminutersutvisning tvingades Luleå att fortsätta i boxplay. Strax efter att de klarat av den långa femminutersutvisningen tog de sedan en ny utvisning, med ett bra boxplay redde de dock ut den men bara minuten senare kunde Butterfly kontra in 1-3. SHL-klubben inledde sedan den tredje perioden på bästa sätt när Ville "MuKiMaisteri" Luukkonen reducerade till 2-3. Närmare än så kom de dock inte och efter att ha fortsatt att ta utvisningar fick de aldrig riktigt chansen. Efter 12 utvisningsminuter i den första matchen och 13 minuter i den andra var lagets assisterande kapten, Hampus "The_Alpha_Furyan" Duvefelt inte speciellt nöjd med lagets insats.

—Mycket ligger på oss själva, vi tar runt 15 utvisningsminuter i båda matcherna vilket är under all kritik. När vi sedan inte får spelet att stämma och man bara klickar till ungefär 75 procent så blir man straffad direkt på den här nivån.

Vad är det ni behöver förbättra för att komma upp i de där 100 procenten och börja ta hem alla poängen i ett dubbelmöte?

—Ikväll tycker jag vi hade förbättrat mycket av det vi pratat om under inledningen; lugnare med pucken i anfallszon, skicka puckar på mål vid rätt tillfällen och våga ta den yta som ges. Men i samma veva brister vi i annat, som i disciplin och defensiv struktur. Just nu är det lite för mycket frustration i truppen och det gör att små misstag lätt blir stora.

—Det behövs att skallen är med hela kvällen för att ta 4 poäng!

Trots motgångarna är det ändå en hel del fans som kikar in på streamen, är det något du skulle vilja säga till dem?

—Uppslutningen har varit fantastisk! Vi hoppas på att kunna bjuda Luleå-publiken på full pott inom en snar framtid.0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..