×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Faker kan slippa militärtjänsgöring — får BTS-fans att rasa

1
Vad som ses som den bästa LoL-spelaren genom alla tider har nu möjlighet att inte göra militärtjänsgöring.
Sydkorea är ett land som har stenhårda regler när det kommer till militärtjänstgöring. Varje man som anses vara duglig måste tjäna i militären i 18-21 månader innan de fyller 28. Men ett fåtal människor kan få undantag. En av dessa var fotbollsstjärnan Son Heung-min som endast behövde göra tre veckors träning efter att han hjälpte landet vinna Asia Games 2018.

Nu har även esport blivit en del av Asia Games. Spelen som spelas är League of Legends, Dota 2, Honor of Kings, PUBG Mobile, Dream Three Kingdoms 2, Street Fighter V, och FIFA Online 4. En som då kan lyckas skippa militärtjänstgöringen är Sang-hyeok "Faker" Lee som fyller 28 nästa år. Alla som tar guld i Asia Games slipper nämligen.

Undantag ges till elitidrottare eller utövare av klassisk musik. Detta för att de främjar nationell prestige. Nu går det vilda debatter i Sydkorea. Mycket på grund av att det populära bandet BTS inte kunde skippa. Färre än 100 personer fick undantag förra året och BTS-fansen rasar nu över att folk som spelar datorspel kan få skippa men inte landets största artister.

Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: LCK

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..