×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Allmänt

Profil anklagas för att sprida nazipropaganda — sparkas från LEC-laget

1
Excel sparkar sin sociala medier-manager efter oprofessionellt beteende.
LEC-laget Excel Esports har nyligen hamnat i blåsväder efter att ankalagelser mot deras sociala medier-manager Aleksa "Fosty" Aleksic har gjorts offentliga.

Anklagelserna gäller trakasseri, racism, och oprofessionellt beteende. Enligt Fnatics förra sociala medier-manager Yuri har Fosty vid flera tillfällen flörtat med minderåriga tjejer, när han visste att de var minderåriga. Han har även flera gånger försvarat Hitler, och sagt rasistiska saker riktade mot främst mörkhyade och japanska personer.

Yuri har tidigare försökt reda ut saken privat med Excel, men enligt henne hade en "högt uppsatt person" i organisationen kommit in och försvarat Fosty mot konsekvenser. Det är först efter att Yuri gjort allt offentligt på Twtiter som organisationen agerat mot Fosty.

Fosty själv har svarat på anklagelserna i en TwitLonger. Nazi-sympatin säger han kommer från att ha blivit "hjärntvättad" av en dokumentär på Youtube, där Hitler blev starkt glorifierad. Detta har han försökt övertala tyska vänner är sant, men nu har han tagit tillbaka det och ber om ursäkt för sina kommentarer.

Resten av anklagelserna nekar han, och säger att Yuri antingen manipulerat skärmbilderna eller bara hittat på saker utan bevis. Fosty erkänner dock att han har gjort "dåliga skämt", och att han inte menade de offensiva sakerna han sagt.

Fosty delade först sin TwitLonger i en tweet, men nu har han tagit bort den och ersatt det med ett uttalande om att han ska "reflektera och lära sig av sina misstag." Fosty fick sparken från Excel den 10:e augusti.

Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..