×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Worlds

Fnatic utslagna efter historisk förlust — G2 krossar Gen.G efter Caps show

1
Fnatic hade en nästintill omöjlig uppgift framför sig redan på förhand i kvartsfinalen när man ställdes mot kinesiska Top Esports. Européerna var dock så nära en bragd det går att komma, men det hela slutade istället med en historisk förlust. För G2 Esports var det desto gladare miner efter att de kört över Gen.G med 3-0 i matcher.
När slutspelet i årets Worlds inleddes fanns två Europeiska lag med. Fnatic fick tuffast möjliga lottning när de ställdes mot de kinesiska favoriterna Top Esports i sin kvartsfinal medan G2 Esports till deras lycka drog koreanska Gen.G Esports. Fnatic var först ut när de under lördagen spelade sin kvartsfinal och den bjöd på stor dramatik. Efter att Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater spelat på toppen av sin förmåga tog de en ledning med 2-0 i matcher. Kineserna såg ut att vara i rejäl gungning, men som vanligt när det kommer till League of Legends kan det svänga snabbt.

Top Esports slog tillbaka starkt i match tre som de vann övertygande. I match fyra var det dock återigen Fnatic som startade bäst och det var nog säkerligen ett och annat Fnatic-fan som såg semifinalplatsen skymta förbi framför ögonen. Ju längre matchen pågick desto större problem fick de dock med Top Esports toplaner Bai "369" Jia-Hao. På Sion var han i det närmaste odödlig och när Fnatics enda källa till magic damage var Tim "Nemesis" Lipovšek på Galio blev det alldeles för tufft i de stora lagfighterna.

Det kinesiska laget kunde därför vinna match fyra och i den femte och avgörande matchen var Fnatic aldrig riktigt nära. En riktigt tung förlust för Fnatic som nu blir historiska som det första laget att förlora en BO5-serie i Worlds historia efter att ha lett med 2-0 i matcher. Medan Fnatic packade sina väskor under söndagen imponerade G2 Esports ordentligt i sin semifinal. Rasmus "Caps" Winther visade varför han är en av världens bästa midlaners när han till synes utan problem vann lanen över Bo-seong "BDD" Gwak i varje match.

Efter en stark första match på Twisted Fate avslutade han med två matcher på Sylas, där han slutade på ofattbara 11/0/11 i match två. Gen.G var aldrig i närheten av en seger och G2 kunde alltså enkelt ta hem kvartsfinalen med 3-0 i matcher. Kommande helg inleds semifinalerna och då ställs G2 på det första riktigt stora testet sen deras förlust mot Suning i gruppspelet. På lördag möter de nämligen de koreanska mästarna DWG KIA som imponerade både i gruppspelet och sin kvartsfinal. Om G2 kan vinna den semifinalen väntar sedan ett kinesiskt lag i finalen, då Top Esports ställs mot just Suning i den andra semifinalen.

Så spelas semifinalerna

DWG KIA vs. G2 Esports
Lördag 24 oktober
Suning vs. Top Esports
Söndag 25 oktober


Artikelbild: Yicun Liu/Riot Games
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..