×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Införartikel

Dags för slutspel i Worlds — Fnatic möter storfavoriten direkt

1
Efter en dryg veckas gruppspel har det äntligen blivit dags för slutspelet i årets Worlds-turnering. Hur spelas slutspelet och vilka lag har levt upp till förväntningarna? Här får du svar på alla de viktiga frågorna.
Det börjar dra ihop sig för slutet av årets Worlds-turnering och en ny mästare ska koras. Slutspelet inleds redan på torsdag när den första kvartsfinalen spelas och allt avslutas lördagen den 31 oktober med den stora finalen i Pudong Football Stadium, Shanghai. I år finns bara en tidigare mästare kvar i slutspelet (om man tillhör dem som räknar in Fnatics titel under säsong 1) och det finns alltså chanser till att det blir ett helt nytt lag som får lyfta pokalen. I gruppspelet har de riktigt stora skrällarna uteblivit och alla favoriter finns fortfarande med i hög grad när slutspelet kör igång. I år representeras Europa av Fnatic och G2 Esports som är klara för kvartsfinalerna, medan Nordamerika återigen står helt utan lag i slutspelet.

Så slutade grupperna

Så går det för förhandsfavoriterna

Inför Worlds nämndes de kinesiska lagen Top Esports och JD Gaming tillsammans med koreanska Damwon Gaming som de största förhandsfavoriterna. Sett till lagens prestationer i gruppspelet är det inte mycket som förändrar den bilden. Top Esports vann sin grupp och förlorade endast en match. Lika bra gick det för Damwon Gaming som också slutade på 5-1 i matcher när de vann sin grupp före JD Gaming.

Lagen bakom de tre största favoriterna har haft blandade prestationer. G2 Esports var favoriter till att vinna sin grupp men förlorade två raka matcher mot Suning och fick nöja sig med andraplatsen. Gen.G Esports vann visserligen sin grupp med fem segrar och endast en förlust, men imponerade inte under matcherna. Detsamma kan sägas om DRX som var övertygande i sina vinstmatcher bara för att förlora båda matcherna mot Top Esports som vann grupp D.

Det enda kvarvarande laget med svenskintresse, Fnatic, visade i gruppspelet att de blir att räkna med i turneringen, dock belönades de inte med en speciellt snäll kvartsfinallottning. I kvartsfinal ställs de nämligen mot Top Esports vilket gör att Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater inte ska ses med alltför stor chans att ta sig vidare från kvartsfinalen.

Så spelas slutspelet

Bild: Skärmklipp via Riot Games
Bild: Skärmklipp via Riot Games
Slutspelet inleds med kvartsfinalerna som spelas torsdag, fredag, lördag och söndag. Upplägget är ett klassiskt slutspelsträd med Top Esports, Fnatic, Suning och JD Gaming på den ena sidan. På den andra sidan spelar Damwon Gaming, DRX, G2 Esports och Gen.G Esports. Nedan hittar ni matchtider för slutspelet och vilka som möts i kvartsfinalerna.

Kvartsfinaler

Damwon Gaming vs. DRX
Torsdag 15 oktober
Suning vs. JD Gaming
Fredag 16 oktober
Top Esports vs. Fnatic
Lördag 17 oktober
Gen.G Esports vs. G2 Esports
Söndag 18 oktober

Semifinaler

TBD vs. TBD
Lördag 24 oktober
TBD vs. TBD
Söndag 25 oktober

Final

TBD vs. TBD
Lördag 31 novemberArtikelbild: David Lee/Riot Games
2020-10-14 14:33
En mus är något av det viktigaste när det kommer till esport. Men det kan vara svårt att välja bland det stora antalet företag som finns. Men vad använder då de bästa spelarna i världen? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram denna statistik. Se här vilka möss som proffsen använder.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..