×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Rekkles triumf — klar för Worlds efter seger mot landsmännen

1
Efter att ha tvingats kämpa om slutspelsplatsen in i det sista fanns det många frågetecken för Fnatics form. Efter första slutspelsmatchen, där de mötte grundserievinnaren Rogue, verkar de ha rätats ut till utropstecken. 3-0 mot Rogue var ett styrkebesked och Rekkles har nu säkrat spel i Worlds för sjätte gången i karriären.
Fnatics säsong har inte riktigt motsvarat förväntningarna och spelarna har fått utstå krav på att bli utbytta flertalet gånger av vinstkrävande fans. När grundserien summerades stod laget på nio vinster och lika många förluster, ett resultat som med Fnatics mått inte var imponerande. Att Rogue därför valde Fnatic direkt i den första slutspelsrundan var inte speciellt överraskande. För Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater blev pressen extra stor då en förlust skulle innebära en ödesmatch mot ett formtoppat FC Schalke 04 där Fnatics vara eller icke vara i Worlds hade avgjorts. Någon ödesmatch mot Schalke 04 blev det dock inte.

Redan i den första matchen i bäst-av-fem serien kunde Oskar "Selfmade" Boderek visa upp hur bra han är med carry-junglers när han valde Evelynn. Redan efter fem minuters spel säkrade polacken en double kill på toplane och när Rekkles och Zdravets "Hylissang" Galabov ensamma säkrade en eliminering på botlane kändes matchen i princip avgjort, vilket den också sedan blev efter 25 minuters spel när Fnatic säkrade segern. I match två verkade Rogue ha vaknat till liv men trots att de lyckades bättre i botlane hade de inte samma tur med objectives vilket ledde till att Fnatic kunde ta hem segern också i match två.

Ställs mot G2 igen

I match tre var det ett pressat Rogue som återigen hade det tufft med att säkra objectives och efter en tuff start där Rekkles säkrade en double kill tidigt i matchen såg det ut att bli en enkel 3-0 seger för Fnatic. Rogues båda svenskar, Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål gjorde dock sitt bästa för att ta det hela till en fjärde match. Finn var kanske den som hade störst påverkan med sin Gangplank men trots att Rogue lyckades nå lategame där de ofta lyckats bra var det inte tillräckligt. Istället kunde Fnatic ta en tredje seger vilket innebar 3-0 i matcher. Därmed är Rekkles nu klar för sin sjätte Worldsturnering, bara en Europé har deltagit i lika många, tidigare Fnatic-veteranen, Paul "sOAZ" Boyer.

Medan Fnatic nu får gå upp mot G2 Esports i nästa slutspelsomgång får Rogue ta nya tag i slutspelets lower bracket. Där ställs de mot vinnaren mellan MAD Lions och Schalke 04. Trots att Rogue redan är klara för Worlds vill de med all sannolikhet undvika play-in, vilket kräver en seger i matchen. Worlds är ju inte heller det enda som står på spel utan svensklaget har fortfarande en till chans att nå LEC-finalen. Då krävs dock både seger mot MAD Lions/Schalke 04 och sedan mot Fnatic/G2. En lång väg att gå, men Rogue har under hela säsongen visat att de är ett lag att räkna med när det drar ihop sig för spel om pokalen.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..