×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Dags för slutspel i LEC — Roguesvenskarna redan klara för Worlds

1
Sommarens höjdpunkt för Europeiska League of Legends fans är äntligen här. Ikväll, fredag, startar det efterlängtade LEC-slutspelet och där deltar inte mindre än tre svenskar. För Larssen och Finn som redan är kvalificerade för Worlds väntar ett möte med landsmannen Rekkles direkt i första omgången.
Sommarens LEC-säsong har varit en riktig berg och dalbana för många lag. De klassiska giganterna G2 Esports och Fnatic har stundtals haft stora bekymmer och när grundserien summerades var det för första gången på länge som inget av lagen återfanns på en topp 2-placering. Istället var det två yngre lag som tagit över stafettpinnen. Rogue med svenskarna Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål i laget kunde överraskande ta hem segern före vårens stora utropstecken, MAD Lions. Just grundseriesegern var extra viktig den här säsongen då den gav en direktplats till Worlds, något nu Rogue alltså är kvalificerade för. Totalt kommer fyra lag från LEC att få en Worlds-biljett.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

Säsongens slutspel spelas likt tidigare i ett double elimination format. På den övre halvan inleder de fyra bäst placerade lagen medan femman och sexan inleder på den nedre halvan. Ikväll när slutspelets första match avgörs är det skrällaget FC Schalke 04 som ställs mot SK Gaming. Schalke som inledde säsongen åtta raka förluster och statistiskt bara hade 4% chans att ta sig till slutspel stod för en andra halva av säsongen som närmast liknade ett mirakel. Alla resultat gick den tyska fotbollsklubbens väg och nu ställs man mot ett SK Gaming som blandat imponerande insatser med bottennapp under säsongen. En riktigt öppen bäst-av-fem serie där momentum helt klart talar för Schalke.

Vilket lag har de bästa svenskarna?

Medan det är vinna eller försvinna som gäller för Schalke och SK Gaming har lördagens och söndagens kombattanter två chanser i det här slutspelet. Först ut av topp 4 är G2 Esports och MAD Lions vilket blir en repris av förra säsongens första slutspelsomgång. MAD Lions tappade sin fart i slutet av säsongen och var inte alls på samma nivå som i den första halvan. Det motsatta kan istället sägas om G2 Esports som i början av säsongen såg ut att kunna missa slutspel men som tack vare Rasmus "Caps" Winther ändå slutade trea i tabellen tillslut. Frågan är om nivån G2 håller räcker till ännu en titel, de har helt klart inte varit lika imponerande som tidigare säsonger.

På söndagen är det sedan dags för den första omgångens höjdpunkt. Då ställs nämligen grundserievinnarna Rogue mot Fnatic i ett möte där det är dags att avgöra vilket lag som har de bästa svenskarna, en gång för alla. Larssen och Finn har under säsongen sett bättre ut än Rekkles, speciellt Larssen har lyft sitt spel ännu en nivå och det känns som att det snart bara är Caps som kan utmana honom om titeln som Europas bästa midlaner. För Fnatic och Rekkles har säsongen varit mycket upp och ner. Laget har försökt spela på flera olika sätt, där Rekkles varit en av dem som bland annat spelat Soraka på botlane. När Fnatic nu går in i slutspelet är det som den sämsta upplagan av laget på länge och Rogue har en guldchans att kvalificera sig för semifinal.

Så spelas den första omgången

SK Gaming vs.FC Schalke 04
Fredag 21 augusti
G2 Esports vs. MAD Lions
Lördag 22 augusti
Rogue vs. Fnatic
Söndag 23 augusti

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..