×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

DreamHack och Riot Games startar nordisk liga — Godsent kommer tillbaka

1
Efter tre år går den nordiska ligan Nordic Championship i graven. Istället startar DreamHack och Riot Games en ny, kallad Northern League of Legends Championship, NLC. Lag från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island och Storbritannien kommer att delta i ligan och göra upp om 1 miljon kronor i prispengar.
Inför vårens säsong av de båda regionala ligorna, Nordic Championship och UK League Championships, fick DreamHack förtroendet av Riot Games att arrangera båda två. Efter vårens säsong står det nu klart att de båda ligorna slås ihop. Tillsammans med DreamHack ska Riot Games arrangera den nya ligan, Northern League of Legends Championship, NLC. Där kommer totalt 12 lag från länderna Finland, Sverige, Danmark, Norge, Island och Storbritannien att delta.

Till skillnad från vårsäsongen kommer dock lag inte att kunna kvala in direkt till sommarens säsong. Istället har 12 lag redan blivit inbjudna att delta i ligans första säsong, se lista över samtliga lag längre ner. Säsongen är planerad att starta den 16 juni och avslutas med ett finalspel som sker live under DreamHack Summer den 8-9 augusti. Prispotten kommer enligt DreamHack att ligga på minst 1 miljon kronor.

Telia Esports Series fyller på underifrån

För de organisationer som vill ta sig hela vägen upp till NLC inför säsongen 2021 är vägen dock inte stängd. Tillsammans med Telia kommer nämligen fyra nationella ligor att anordnas. I Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer de nya ligorna kallade Telia Esports Series att arrangeras. Varje liga kommer att bestå av åtta lag där de två bästa avancerar till Telia Masters. Där ställs de nordiska ländernas lag mot varandra och Storbritanniens två bästa lag från UKLC, som kommer att vara den brittiska och irländska nationella ligan.

De två bästa lagen från Telia Masters kommer sedan att spela en kvalserie mot de två lägst rankade lagen från NLC. De två lag som placerar sig bäst i kvalserien kommer sedan att flyttas upp till NLC medan de övriga flyttas ner. I och med de nya ligorna hoppas nu Riot Games att vägen från amatörligorna till proffsnivån ska bli mycket rakare.

—Vi har jobbat hårt tillsammans med DreamHack och Telia för att skapa något speciellt för nordens bästa League of Legends spelare. Nu kommer det att vara en mycket tydligare väg från amatörligorna upp till proffsnivåerna och vi är spända på att se vad talangerna här kan göra på den stora scenen, säger Mo Fadl, Riot Games nordiska förläggare i ett pressmeddelande.


Här är lagen som ska delta i NLC 2020


Fnatic RisingBT Excel
NordavindGodsent
Team SingularityTricked eSport
ENCEBarrage Esports
DustyRiddle Esports
MnM GamingMunster Rugby Gaming



Artikelbild: Stephanie Lindgren/DreamHack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..