Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

MagiFelix och Bravado utslagna — faller tungt mot Movistar Riders

1
Det blev ingen tredje semifinal i rad för Fnatic Rising. Laget där svenskarna MagiFelix och Bravado håller hus förlorade nämligen sin kvartsfinal mot Movistar Riders. Det brittiska laget såg länge ut att ha segern i sina egna händer men gjorde flera misstag vilket gav spanjorerna segern.
Onsdagskvällen bjöd på ytterligare kvartsfinalspel i European Masters och det var två svenskar i farten även då. Fnatic-spelarna Felix "MagiFelix" Boström och Love "Bravado" Rapp intog Summoner's Rift för att hålla Fnatic Risings semifinalsvit vid liv. Det brittiska laget har nämligen tagit sig till semifinal två turneringar i rad och var ute efter att förlänga sviten till tre raka semifinalplatser. Till en början såg det dock tufft ut för svenskarna och deras lagkamrater.

För motståndet stod spanska Movistar Riders och det var också spanjorerna som inledde bäst. Efter att Fnatic tagit sig tillbaka i matchen kunde Movistar ändå säkra Baron Nashor efter 31 minuters spel. Med baronbuffen lyckades de dock inte med att ta sig in i Fnatics bas och istället kunde det brittiska laget vinna en stor teamfight tack vare Bravado, MagiFelix och toplanern Mahdi "Pride" Nasserzadeh. Tiden som motståndarna var borta från kartan var tillräcklig för att Fnatic skulle hinna avsluta matchen och ta ledningen med 1-0 i bäst-av-tre mötet.

Fnatic tappade allt i den avgörande matchen

Match två påminde en hel del om den första men den här gången hade spanjorerna mycket bättre kontroll över alla objectives. Redan efter 23 minuter kunde de säkra en Ocean Soul och kort därefter fällde de även matchens första Baron Nashor. Midlanern Francisco "Xico" Cruz och AD-Carryn Javier "Javaaa" Martinez blev avgörande när de med Orianna och Miss Fortune decimerade Fnatic i varje teamfight. Efter 29 minuter var matchen över och Movistar hade utjämnat i matchserien.

Efter en skakig match två såg Fnatic Rising ut att vilja säkra segern tidigt i den avgörande matchen. Efter en stor teamfight där alla spelare var inblandade redan efter tre minuter kunde Pride säkra First Blood för Fnatic. När de sedan säkrade sin tredje drake efter 17 minuters spel såg de ut att ha matchen i sina händer. Movistar slog dock tillbaka och efter flera tveksamma ingripanden av MagiFelix och Matthew "xMatty" Coombs kunde Movistar säkra en Baron Nashor efter 32 minuter. Sju minuter senare vann de ännu en fight och med den också matchen.

Två svenskar har fortfarande chansen att nå semifinal

Förlusten för Fnatic innebär att ytterligare två svenskar är eliminerade ur turneringen och för tillfället är det endast Volkan "Hades" Dinçer som är klar för semifinal. Ytterligare två svenskar har dock chansen att ta sig dit. Onsdagens andra kvartsfinal kunde nämligen inte spelas på grund av serverproblem. GamersOrigin-svenskarna, Ludvig "SMILEY" Granquist och Morgan "HustlinbeasT" Granberg, kommer därför att spela om en plats i semifinalen ikväll klockan 19:00 då de möter K1CK Neosurf. Matchen ser ni här.

Artikelbild: Riot Games