×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fnatic Rising och Mousesports till slutspel — flera svenskar vidare

1
Grupp D var den sista gruppen att avgöras i European Masters gruppspel och det blev en riktig svenskkväll. Jeskla och Promisq säkrade avancemang med Mousesports efter en seger över Fnatic Rising. Fnatic-svenskarna fick dock glädjas åt avancemang lite senare när de slog ut Energypot Wizards i den sista matchen.
European Masters gruppspel närmar sig sitt slut och under lördagskvällen avgjordes den fjärde och sista gruppen. Fyra svenskar fördelade på två lag spelade om de två slutspelsplatserna och det började bra för dem. Först ut var Mousesports där svenska botlane-duon Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg och Hampus "Promisq" Abrahamsson spelar. Det tyska laget ställdes mot SuppUp Esports som delade förstaplatsen tillsammans med Mousesports och Fnatic Rising inför den avslutande omgången.

Någon jämn match blev det dock inte när Mousesports tog kommandot direkt. Trots en kortare period där de i princip bjöd in Wizards i matchen igen blev det tillslut en överlägsen seger för det tyska andraseedade laget. Jeskla stod för en perfekt match och stannade på 6/0/6 med Aphelios och Promisq blev bara eliminerad en enda gång. När det sedan var dags för Fnatic Rising att inta Summoner's Rift ville Love "Bravado" Rapp och Felix "MagiFelix" Boström inte vara sämre än sina landsmän. Efter en rejäl överkörning mot gruppjumbon eSuba stannade båda svenskarna på en perfekt KDA.

Svenska botlaneduon starkast i svenskmötet

Därefter väntade en förmodad gruppfinal mellan de båda svensklagen och det var Mousesports som började bäst. Efter 15 minuters spel hade det tyska laget en ledning med 3 000 guld. När de sedan också säkrade matchens första Baron Nashor såg det ut att bli en säker seger för Mousesports. Fnatic slog dock tillbaka och efter en vunnen teamfight kunde Fnatic säkra nästa baronbuff. Matchen avgjordes tillslut när den tredje Baron Nashor och Elder Dragon dök upp.

Fnatic såg ut att säkra baronbuffen men Jeskla lyckades stjäla den och historien upprepade sig sedan vid Elder Dragon när Patrick "Obsess" Engelmann stal draken för Mousesports. Med både Elder Dragon och baronbuffen säkrade de segern. Förstaplatsen i gruppen säkrade de sedan i matchen efter när de komfortabelt besegrade gruppens jumbo eSuba. För Fnaticfansen blev kvällen extra nervös då de ställdes mot Energypot Wizards i en direkt avgörande match om den sista slutspelsplatsen.

MagiFelix hjälte för Fnatic Rising

Senast lagen möttes vann det serbiska laget lite överraskande matchen och de inledde även returmatchen bra. Efter att ha säkrat First Blood och de två första tornen ledde Wizards med knappa 1 500 guld. En stor teamfight på toplane ledde till fyra elimineringar för Fnatic som därmed tog över guldledningen och med MagiFelix i täten såg de brittiska mästarna ut att ha skakat av sig den snöpliga förlusten mot Mousesports. Utvecklingen på matchen blev dock fortsatt jämn och det var inte förrän efter 30 minuters spel som Fnatic, med en triple kill av MagiFelix, på riktigt tog över ledningen. Som tur var för dem krävdes dock inget mer då de helt enkelt hann avsluta matchen innan Wizards var tillbaka på kartan.

Fnatics seger innebär att ytterligare fyra svenskar är klara för slutspel i European Masters. Totalt har sex av nio svenskar tagit sig vidare till slutspelet och ikväll har ytterligare en chansen att göra det. Volkan "Hades" Dinçer och hans LDLC OL befinner sig nämligen i en trevägs tiebreaker där de måste vinna matchen mot Vodafone Giants för att säkra en plats i slutspelet. Den matchen spelas klockan 18:00 ikväll och följs på EU Masters Twitchkanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..