×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Koreanska ligan följer LCS, LEC och LPL — blir en stängd liga från 2021

1
Både LCS och LPL började använda sig av franchisemodellen redan för två år sedan, 2019 följde den Europeiska ligan efter och blev LEC. Nu är det dags för den sista av de fyra största ligorna i världen att också gå över till en stängd franchise-liga när LCK blir en franchise från 2021.
Under måndagen meddelade Riot Korea att de från och med 2021 kommer att gå över till ett franchise-system för LCK. Anledningen ska enligt Riot vara att de, precis som de tre andra stora ligorna i världen, vill skapa ett långsiktigt partnerskap med lagen i LCK för att erbjuda fans, spelare och lag en möjlighet att skapa långsiktiga band till varandra. Offentliggörandet från Riot Korea kom med en ny hemsida där planerna för ligans framtid och en beskrivning över ansökningsprocessen finns tillgängliga.

Möjligheten att skicka in en ansökan om deltagande i ligan stänger den 19 juni och Riot Games kommer sedan att offentliggöra vilka lag de valt ut någon gång i september. För organisationerna som blir invalda kommer det innebära att man får en del av intäkterna som ligan har i form av media-avtal, sponsorer och försäljning av merchandise. Klubbarna kan dock inte bara räkna in inkomster. Minimilönen för samtliga spelare kommer nämligen att höjas från dagens 20 miljoner won (cirka 165 000 kronor) till 60 miljoner won (cirka 495 000 kronor) inför 2021.

Förändringarna innebär att sommarens kvalspel kommer att bli det sista som hålls inom LCK. Från och med 2021 görs Challengers Korea om till att bli en renodlad akademiliga, likt det system som redan finns i Nordamerika med LCS Academy League. Varje lag som spelar i LCK kommer där att ställa upp med ett akademilag med vad som förhoppningsvis kan bli kommande stjärnor.

Att LCK nu anammar franchisemodellen innebär att världens fyra största League of Legends-ligor nu kommer att använda sig av den. 2018 blev både LPL och LCS varsin franchise medan den Europeiska ligan gick över till modellen 2019 och då bytte namn till LEC. Anledningen till att välja att göra en franchise av ligan handlar ofta om säkerheten för organisationerna som satsar pengar på sina lag. Skulle lag kunna ramla ur den högsta divisionen innebär det en stor ekonomisk förlust för organisationen som står bakom laget, något Riot verkar vilja undvika.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..