×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

BIG vinner European Masters Summer

1
Efter en spännande final som bjöd på långa och jämna matcher stod tillslut tyska Berlin International Gaming som segrare. Spanska mästarna Vodafone Giants klarade inte av favoritskapet och kunde endast vinna en match i bäst-av-fem mötet.
I finalen av European Masters Summer möttes spanska mästarna Vodafone Giants och tyska tvåorna Berlin International Gaming. För Giants hade turneringen bestått av imponerande spel och inför finalen var de också knappa favoriter. BIG hade tagit sig hela vägen från play-ins vilket var en prestation i sig. Efter 3-0 i semifinalen mot sina tyska rivaler, Mousesports, skruvades dock förväntningarna upp på det tyska laget.

Spanjorerna var de som började matchen bäst. Efter 15 minuters spel hade de en ledning med 2 000 guld och de såg ut att ha kommit in i matchen med en bättre plan än BIG. När Giants sedan lyckades ta en Baron Nashor och samtidigt vinna teamfighten som uppstod så kändes det som att de hade matchen i sina egna händer. Efter 28 minuter hade Giants förstört två inhibitors och tagit ytterligare en Baron Nashor vilket fick matchen att se avgjord ut.

När de sedan bara skulle stänga matchen och ta den sista inhibitorn lyckades Matti "WhiteKnight" Sormunen få till en perfekt ultimate med sin hjälte Kennen. Det gav BIG lite andrum men Giants var fortfarande i förarsätet. 34 minuter in lyckades Giants förstöra båda nexustornen men BIG kunde vinna fighten som uppstod. Efter det valde Giants att ge upp Baron Nashor till BIG i utbyte mot att de själva tog Elder Drake. Den draken hjälpte dock inte det spanska laget speciellt mycket då BIG kunde vinna en stor teamfight i midlane och avgöra matchen.

Efter att Giants i princip skänkt bort den första matchen studsade de tillbaka i match två. BIG hade inte mycket att säga till om och efter en seger där det blev 18-4 i elimineringar till spanjorernas fördel, såg det ut att bli en intressant matchserie. Den tredje matchen blev mötets jämnaste och längsta match. Matyáš "Carzzy" Orság klev fram stort och höll BIG kvar i matchen med sin Kai'Sa samtidigt som Whiteknight hela tiden var ett stort hot på Akali. Giants gjorde vad de kunde men ju längre matchen gick desto svårare blev det för dem att göra någonting.

Efter att matchen varit mycket fram och tillbaka kunde BIG, precis som i match ett, sätta igång en teamfight i midlane. Klockan stod då på 49 minuter och efter att Carzzy flugit fram och visat vägen för sitt lag kunde de också vinna fighten och matchen. Förlusten kändes förmodligen extra tung för Giants med tanke på hur de förlorade match ett och hur övertygande de var i match två. I den fjärde matchen valde BIG att spela Garen och Yuumi botlane och frågan var om inte Giants redan var slagna på förhand.

Efter att ha spelat riktiga bra i early game, något de inte riktigt hade gjort tidigare, drog BIG iväg till en stor ledning i guldet. Med Garen och Yuumi var de i princip ostoppbara i teamfights också och Giants blev tvungna att sätta allt på ett kort i en sista teamfight. Med alla deras tre inhibitors nere gjorde det spanska laget sitt bästa men att vinna en teamfight mot BIG var något de inte kunde lyckas med. Segern för BIG innebar att de vann European Masters och åker hem med hela 40 000 euro i prispengar. Giants går dock inte lottlösa då de åker hem 25 000 euro rikare.



Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..