×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fnatic förlorar mot Vitality — Bwipo spelar support

1
Det blev aldrig någon rysare under den sista omgången av grundserien. Origen förlorade nämligen mot MAD Lions och när Fnatic sedan ställdes mot Team Vitality hade de redan säkrat andraplatsen. Då passade de på att låta Bwipo spela support, vilket gick sådär.
Redan i kvällens andra match blev det snabbt klart att den stora dramatiken kring fjärdeplatsen skulle utebli. Rogue gjorde nämligen precis som de gjorde dagen innan och la sig i princip helt platta för motståndet. FC Schalke 04 visade att de blir att räkna med till sommaren och speciellt veteranen Andrei "Odoamne" Pascu hade en riktigt bra match på Jax. En som inte hade det lika roligt var Finn "Finn" Wiestål. Svensken föll två gånger inom loppet av fyra minuter och när matchen var över stannade han på mindre smickrande 1/9/2 i KDA.

När sedan MAD Lions slog Astralis i kvällens tredje match blev det klart att lejonen tog fjärdeplatsen och att Fnatic, utan att ha spelat sin match, skulle sluta tvåa i grundserien. Matchen mellan Fnatic och Team Vitality blev därför betydelselös, något som märktes. Martin "Rekkles" Larsson fick nämligen sällskap av Gabriël "Bwipo" Rau på botlane och tillsammans spelade de Jhin och Jarvan IV. Tim "Nemesis" Lipovšek sattes på Graves i midlane och Oskar "Selfmade" Boderek spelade Evelynn.

Som väntat var det ett högt tempo i matchen där båda lagen mest såg ut att vilja ha roligt. Efter 20 minuters spel snittade man lite drygt en eliminering i minuten och de båda junglespelarna, Selfmade och Duncun "Skeanz" Marquet, var överallt på kartan och säkrade elimineringar för sina lag. Fnatic såg ut att vara det lite starkare laget och man säkrade också Baron Nashor redan efter 22 minuters spel. Med baronbuffen kunde man förstöra Vitalitys botlane inhibitor och ett par minuter senare föll också deras midlane inhibitor.

Istället för att spela säkert och stänga matchen satsade dock Fnatic på att jaga elimineringar. Det fick de sedan ångra när de slarvade vid matchens andra Baron Nashor där Vitality kunde eliminera både Bwipo och Nemesis för att sedan säkra baronbuffen själva. Den hjälpte dock inte jumbolaget nämnvärt utan istället var det Fnatic som fortsatte sin press och efter 38 minuters spel säkrade de sin andra Baron Nashor. Strax efter det försökte sig Fnatic på en backdoor men Skeanz hann precis tillbaka till basen för att stoppa Nemesis och Zdravets "Hylissang" Galabov. Istället kunde Vitality vända det hela och vinna matchen efter 42 minuters spel.

För Fnatic väntar nu Origen i semifinal efter att G2 Esports valt MAD Lions som sin motståndare. Rogue som på grund av sina två förluster under helgen nu får starta på den undre halvan av slutspelsbracketen ställs mot Misfits Gaming. Slutspelet börjar nästa vecka på fredag då G2 ställs mot MAD Lions. På lördag väntar sedan Fnatic mot Origen och på söndag ställs Rogue mot Misfits.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..