×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Här är svenska spelarna som kan säkra en titel i de Europeiska ligorna

1
I Europa spelas förutom LEC en hel del nationella eller regionala ligor. De bästa lagen från ligorna möts sedan i turneringen European Masters senare i vår. I den här artikeln kikar vi lite extra på vilka svenskar som har chansen att ta hem en titel i någon av ligorna.
I norden har vi Nordic Championship i Tyskland, Österrike och Schweiz har de Prime League. Gemensamt för de båda ligorna är att de ingår i Riot Games nya ekosystem av nationella eller regionala ligor (ERL:s) för League of Legends i Europa. Till skillnad mot LEC, där det endast finns tre svenskar, kryllar de regionala ligorna av svenskar och flertalet av dem har faktiskt chansen att säkra en titel under våren.

Totalt har elva svenskar chansen att säkra en titel och även om de alla inte lyckas i den regionala ligan väntar med stor sannolikhet en ny chans i april-maj när European Masters ska avgöras. Där får nämligen de främsta lagen från samtliga regionala ligor göra upp om titeln som Europas bästa lag under LEC. Nedan har vi listat de svenskar som fortfarande har en chans att vinna en ERL och var ni kan följa deras resa mot titeln.

TysklandÖsterrikeSchweizPrime League
Prime League domineras av tyska lag och det är även två tyska lag som möts i finalen. Den 29 mars klockan 16:30 ställs Mousesports mot FC Schalke 04 Evolution. I Mousesports hittar vi en erfaren svensk botlaneduo i form av MSI-vinnaren Hampus "Promisq" Abrahamsson och tidigare Excel Esports AD-Carryn Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg.

Prime League slutspelet spelas med en variant av double elimination där de två bästa lagen från gruppspelet möter varandra direkt. Vinnaren går direkt till final och förloraren till en form av semifinal. Mousesports som slutade tvåa förlorade "finalen" mot Schalke Evolution men vann sedan semifinalen mot Team GamerLegion vilket gör att ettan och tvåan möts ytterligare en gång. Vill ni följa matchen på söndag så gör ni det här.

FrankrikeLa Ligue Française
Den franska ligan använder sig av ett så kallat "Tower"-slutspel där det bäst rankade laget i grundserien går direkt till final, det näst bästa till semifinal osv. I final hittar vi LDLC OL där svenske Volkan "Hades" Dinçer återfinns. 19-åringen hoppade in i laget för en annan turnering men ser ut att få fortsatt förtroende även i den franska ligan. Det är dock oklart när den kan återupptas då den i nuläget är pausad på grund av COVID-19.

I semifinal väntar Misfits Premier och Gamers Origin på att få göra upp om den sista finalplatsen. I det sistnämnda laget finns svenska botlaneduon, som tidigare representerat Ninjas in Pyjamas, Ludvig "SMILEY" Granquist och Morgan "HustlinbeasT" Granberg. I grundserien förlorade deras Gamers Origin båda matcherna mot Misfits och vill de ta sig till final behöver de hitta ett sätt att slå LEC-organisationens akademilag. Vill man följa LFL när det återigen drar igång gör man det här.

StorbritannienUK League Championship
Den brittiska scenen har länge dominerats av både Excels och Fnatics akademilag, BT Excel och Fnatic Rising. Den här säsongen fick de lite tuffare motstånd av framförallt Barrage, men i slutspelet visade de båda akademilagen ännu en gång vilka som bestämmer i brittisk LoL. I Fnatic Rising spelar både solo queue-legendaren Felix "MagiFelix" Boström och den erkänt duktige Taricspelaren Love "Bravado" Rapp. Ska de rå på BT Excel krävs dock något alldeles extra då Excel gick obesegrade genom både grundserie och semifinal. Om svenskarna och deras lagkamrater kan ta hem titeln får vi se den 29 mars klockan 15:00 och ni ser matchen här.

ItalienPG Nationals
Den italienska ligan har i år dominerats av YDN Gamers med deras svenske midlaner Kim "Phantomles" Storm i spetsen. Laget förlorade bara tre matcher i grundserien och Phantomles noterades bland annat för en pentakill i matchen mot QLASH Forge. I semifinal slog de ut Samsung Morning Stars, med Stass "StenBosse" Skopin i laget, efter en rysare som gick till fem matcher. I finalen ställs de mot grundserietrean Racoon som också de vann sin semifinal med 3-2 i matcher mot grundserietvåan Outplayed. Finalen spelas 15:30 den 29 mars och vill ni följa Phantomles väg mot titeln gör ni det här.

SverigeNorgeDanmarkFinlandIslandNordic Championship
Den nordiska ligan domineras i år av både danska lag och danska spelare. Trots det har det smugit med en svensk, nämligen rookien David "BeBopBulli" Siira. 20-åringen som så sent som förra året spelade i svenska division två med Shadow Stalkers Esports har gjort succé i danska Guarp Gaming. Laget vann grundserien och är nu i final där de ställs mot turneringsfavoriterna Team Singularity. BeBopBulli själv är dock säker på att det blir en seger för hans Vipers. Finalen i Nordic Championship spelas klockan 10:00 den 29 mars och ni ser den här.

PolenUltraliga
I den polska ligan återfinns William "Unforgiven" Nieminen som under lång tid varit en av de bästa spelarna på den svenska scenen. 19-åringen som tidigare spelat med Love "Bravado" Rapp i Valhalla Vikings har dock inte riktigt slagit igenom i Europa. Kanske kan genombrottet komma nu i Illuminar Gaming där han har erfarna LEC-spelare i form av Mateusz "Kikis" Szkudlarek och Jesse "Jesiz" Le vid sin sida. Laget slutade femma i grundserien och spelar ikväll, onsdag, en kvartsfinal mot trean Devils.one. Matchen börjar 17:30 och sänds här.

EstlandLettlandLitauenBaltic Masters
I den baltiska ligan hittar vi ännu en svensk som spelat en hel del i den svenska ligan SEL. Elton "Twiizt" Garcia Spetsig har dock bytt roll från midlaner till AD-Carry och det verkar också ha varit ett lyckat byte. Svensken befinner sig nämligen i final med sitt PIG Sports där de ställs mot Kenty. De båda lagen har mötts en gång i grundserien och där var det Kenty som var snäppet vassare. Det återstår att se ifall Twiizt och hans PIG Sports kan höja sig en nivå och ta hem titeln. Finalen spelas klockan 14:00 den 28 mars och går att se här.Artikelbild: Riot Games

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..