×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Norden

Svensken klar för final: "Har varit en oerhörd grind i fyra månader"

1
Efter två snabba matcher är danska Vipers Inc klara för final i Nordic Championship. Där ställs svenska David "BeBopBulli" Siira och hans lagkamrater mot förhandsfavoriterna Team Singularity, något som inte alls skrämmer svensken. —Blir det en femte och avgörande match så kan jag självsäkert redan nu säga att vi tar den, säger 20-åringen till Fragbite.
Efter varken Nordavind eller Hybrid Esports tagit sig vidare till slutspel återstod det endast två lag med varsin svensk i uppställningen när Nordic Championships slutspel drog igång under söndagen. Den som hoppats på att båda svenskarna skulle ta sig till final blev dock snabbt besviken.

Serievinnarna Guarp Gaming, med David "BeBopBulli" Siira i laget, fick nämligen välja motståndare i semifinalen och valde då Dusty med den andra återstående svensken, Markus "Quinncidence" Tobin. Semifinalerna spelades i bäst-av-tre matcher och det var det danska laget som inledde klart bäst.

Ligans bästa AD-Carry fick en drömstart

Efter att i princip ha lagt upp matchen på silverfat för sin AD-Carry, Nikolaj "DenVoksne" Meilby, kunde BeBopBulli tillsammans med junglespelaren Jonas "Hidon" Vraa ta kontroll över kartan. Duon såg alltid ut att vara steget före motståndarna och speciellt svensken fick mycket beröm från kommentatorerna som noterade att det nog var den bästa match de sett honom göra, trots att han haft en hög nivå under grundserien.

Dusty gjorde sitt bästa och framförallt Quinncidence gjorde en fullt godkänd insats på Heimerdinger, men ger man bort en tidig ledning till ligans bästa AD-Carry blir det svårt att vinna matcher och Vipers kunde enkelt säkra en 1-0 ledning. Efter den överkörningen var det nog många som undrade om Dusty skulle kunna resa sig och till en början såg det faktiskt så ut.

"Det känns ju sjukt stort"

Den andra matchen blev nämligen betydligt jämnare och det var inte förrän Vipers toplaner, Søren "Lunddorf" Lunddorf, säkrat en triple kill efter 15 minuters spel som det danska laget kunde ta ledningen på riktigt. När DenVoksne bara två minuter senare också kunde säkra en triple kill såg Dusty ut att vara ett slaget lag.

När Vipers sedan säkrade sin fjärde drake vilket innebar en Ocean Soul för det danska laget var matchen över. Det krävdes inte ens en Baronbuff för att Vipers skulle kunna avsluta matchen och därmed säkra en plats i finalen som spelas på söndag. BeBopBulli och hans lagkamrater är också klara för vårens European Masters där de bästa lagen i Europas regionala ligor ställs mot varandra, något svensken själv håller högt.

—Det känns ju sjukt stort. Det har varit en oerhörd grind i snart fyra raka månader, från en offseason full av tryouts och stressade kval till en hel säsong som resulterar i att vi når finalen samt EU Masters direkt efter vinsten här i semifinalen.

"Ett stort kugghjul som ständigt tuggar på"

20-åringen berättade nyligen för Fragbite om sin resa från division två i svenska SEL till Vipers som nu alltså lett till att han är klar för spel i EU Masters. Vägen dit var kanske inte lång, men den var tuff och BeBopBulli är noga med att lyfta fram varje liten kugge i maskineriet som varit med och bidragit till succén.

—Vi vet att vi har en hög nivå på laget och då inte enbart spelare utan även staff som inkluderar coach Vandett0, vår svenska manager Swift och CEO:n för Vipers, Inteck. Vi har även kontakt med två danska mentala coacher som i början av förra veckan gav oss bra rutiner och tankesätt att jobba utefter. Det hela är ett stort kugghjul som ständigt tuggar på och får maskineriet att fungera, kan man säga.

Segern över Dusty blev också en personlig revansch för svensken som i kvalet tillhörde just Dusty. Han bänkades dock inför den sista kvalturneringen och var därmed inte med i laguppställningen när det Isländska laget tog sig till Nordic Championship. Nu fick han istället vara med och sätta punkt för sina före detta lagkamraters resa i turneringen.

"Enda laget vi på förhand såg oss möta i finalen"

På söndag väntar nu de danska förhandsfavoriterna till att vinna turneringen, Team Singularity, i en final där det danska superlaget nog får anses vara favoriter trots att Vipers vann grundserien. Singularity tog nämligen hem de båda matcherna som spelades lagen emellan men enligt BeBopBulli kommer det inte att vara avgjort på förhand.

—Vi förlorade båda matcherna mot dem under säsongen och de är egentligen de enda som vi på förhand såg oss möta i finalen. Singularity är ett bra lag men vi vet att under de två matcherna vi förlorade så spelade vi både stressat och nervöst. Det problemet har vi löst och vi är helt klart redo för att visa vårt allra bästa mot dem i finalen.

—Jag tycker att vi är det stabilare laget och vi siktar på en 3-1 vinst i bästa fall, blir det en femte och avgörande match så kan jag självsäkert redan nu säga att vi tar den.Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..