×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Veckans LEC — "Lätta" matcher för Rogue, Fnatic möter överraskningen

1
Ikväll har det blivit dags för den fjärde veckan av LEC:s totalt nio veckor långa grundserie. På menyn står bland annat ett intressant möte mellan obesegrade G2 Esports och återuppståndna Misfits Gaming. I den här artikeln tar vi en titt på hur det går för svenskarna, vilka de möter och vad som blir extra intressant att titta på under helgens två speldagar.
Förra veckan fick både Fnatic och Rogue ge sig mot ett övermäktigt G2 Esports. För Martin "Rekkles" Larsson och hans lagkamrater blev helgen ändå fullt godkänd då man slog Excel Esports i det brittiska "derbyt". Emil "Larssen" Larsson och Finn "Finn" Wiestål hade däremot en tyngre helg. Trots att man imponerade i förlusten mot G2 så kunde man inte riktigt följa upp det fina spelet mot MAD Lions och man stängde veckan med dubbla förluster.

Den här veckan ställs lagen, iallafall på pappret, mot lite lättare motstånd. Framförallt Rogue som först möter FC Schalke 04, som ännu inte vunnit en match, och sedan ställs mot bottenlaget SK Gaming. För Fnatic väntar ett möte med det andra laget som också är utan seger, Team Vitality. På söndagen får man dock lite tuffare motstånd när man går upp mot MAD Lions som de orangea just nu delar andraplatsen med.

Tungviktsmöte på lördagen

För Rogue blir veckans två matcher extra viktiga då man möter två lag i botten och behöver segrarna för att haka på lagen ovanför. Sedan Misfits Gaming och MAD Lions överraskande fått upp farten ordentligt har det blivit mycket tätare än förväntat och fyra lag delar nu andraplatsen före Rogue som är delad sexa med Excel. Det positiva sett ur Rogues synvinkel är att man haft det väldigt lätt för lagen som inte varit på riktigt samma nivå som de själva och med Larssen i god form bör man också säkra dubbla segrar under helgen.

Fnatic spelade stundtals bra i toppmötet mot G2 Esports men varken Rekkles eller Zdravets "Hylissang" Galabov kom upp i sin vanliga nivå. Att man valde flera lategame hjältar mot G2 som är kända för att vara bra i early- och midgame gjorde inte saken bättre och det ser ut att skilja en del mellan Europas bästa och näst bästa lag. En mer relevant fråga just nu är väl om Fnatic verkligen är Europas näst bästa lag, de delar nämligen andraplatsen med hela fyra andra lag. På söndag har man chans att bevisa det då man ställs mot MAD Lions, vinst där behövs nog för att deras självförtroende inte ska få sig en rejäl törn.

Helgens matcher för Fnatic och Rogue

Fredag:

Lördag:
Rogue vs. SK Gaming
Fnatic vs. MAD Lions

Att titta lite extra på:

Misfits inledde första veckan med att visa upp ett uruselt spel där ingenting såg ut att fungera. När man sedan kom till den andra veckan hade man genomgått en förändring som sällan inträffat på League of Legends-scenen. Plötsligt såg allting ut att fungera och fyra raka vinster senare är man nu delade tvåor i tabellen. Under fredagens sista match ställs man mot obesegrade G2 Esports och frågan är om Misfits kan leverera på en helt ny nivå den här veckan.

Att inte titta på alls:

Ju fler matcher med Schalke 04 och Vitality man ser, desto ledsnare blir man. De två lagen har inte direkt belönats med ett roligt spelschema heller och det blir inte förrän vecka fem de ser ut att få chansen att ta sin första seger då de ställs mot varandra. Den här veckan slutar förmodligen med ytterligare två nollor var i segerkolumnen. Schalke ställs nämligen mot Rogue och G2 medan Vitality ställs mot Fnatic och Misfits. Ingenting att se med andra ord, titta istället på matchen mellan de båda lagen under nästa fredag när det äntligen ska avgöras vilka som är bäst av de sämsta.

Se matcherna på Riot Games Twitchkanal eller deras YouTubekanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..