×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gavan varnad efter säsongens längsta bäst-av-tre möte

1
Matchserien mellan Falkn och UniQ Esports Club blev säsongens längsta efter att de båda lagen inte kom överens om hur draften inför den tredje matchen skulle gå till. Det hela slutade med att Falkns jungler, Robert "Gavan" Brännström, tappade tålamodet vilket ledde till en officiell varning från Challengermode. Falkn vann tillslut matchen och är klart för slutspel.
Inför torsdagskvällens match mellan Falkn och UniQ Esports Club stod viktiga poäng för spel. Detta då både UniQ och Wind and Rain skulle ha chansen att kvalificera sig för slutspel om Falkn förlorade samtliga återstående matcher. Falkn å sin sida hade chansen att snabbt sätta punkt för deras drömmar med en seger över UniQ och det blev ett hett möte med många känslor inblandade. I den första matchen verkade Falkn inleda precis lika uselt som de gjorde mot Granit Gaming i onsdags. Efter åtta minuters spel låg de nämligen under med 2-14 i elimineringar och det såg ut som att de kommit till matchen för att lämna över segern till motståndarna.

Att UniQ inte vann matchen redan efter 20 minuter kunde Falkn tacka sin jungler, Robert "Gavan" Brännström för. Han stod nämligen för en stark insats när han, med sin hjälte Kha'Zix, lyckades stjäla Baron Nashor mitt framför ögonen på UniQ. Det var dock inte till någon mer hjälp annat än att det sköt upp Falkns förlust som ändå skulle komma ett par minuter senare. UniQ kunde nämligen säkra matchens andra Baron Nashor och med 10-44 i antal elimineringar i deras fördel kunde de sedan enkelt avsluta matchen utan några som helst problem.

Irriterat mellan matcherna

Redan mellan den första och andra matchen började irritation uppstå i Falkns lag eftersom de fick vänta ut hela paustiden på grund av UniQ. League of Legends-spelare är inte direkt vana vid att inte få spela när de vill och det på sekunden, vilket märktes på Gavan som tröttnade ordentligt. Matchen kom dock igång och UniQs långa taktiksnack verkade inte ha hjälpt nämnvärt. Deras inledande invade gick nämligen snett och Falkn kunde säkra first blood tidigt i matchen. Gavan som bytt roll till toplane i den andra matchen kunde sedan fortsätta att spela bra när han säkrade en triple kill i en teamfight. Det ledde till att Falkn kunde ta en större ledning i matchen.

UniQ gav dock inte upp på något sätt och frågan var om det var de som spelade upp sig eller Falkn som gick ner sig, för efter 20 minuters spel var det återigen helt jämnt i matchen. Jämfört med den första matchen såg ändå Falkn ut som ett helt annat lag, vilket de sedan visade när de två minuter senare kunde säkra matchens första Baron Nashor utan att UniQ hann dit för att stoppa dem. Med Baron Nashor kunde de sedan förstöra en inhibitor och efter att de fortsatt dominerade matchen kunde de också stänga den efter att ha fällt ytterligaren en Baron.

Klaj fick agera dagisfröken i slutet av matchen

Inför den tredje matchen tog UniQ återigen god tid på sig vilket fortsatte att reta upp en Gavan som började bete sig som en utsvulten fyraåring som inte får mat i tid. När båda lagen kom in i karaktärsvalet ville Falkn använda så kallade placeholders, vilket de försökte meddela UniQ, men det meddelandet gick inte fram. Det hela ledde till att UniQ kontaktade administratörerna för ligan för att reda ut vad reglerna sa om detta och eventuellt tilldelas segern. Det fick Gavan att explodera och han skrev en hel del mindre väl valda ord till UniQ-spelarna, vilket såklart inte förbättrade situationen.

Tillslut var de båda lagen överens om att spela matchen med de hjältar som Falkn ville använda men inte lyckats meddela UniQ om. Det stannade dock inte där utan Gavan lovade att pausa matchen i 15 minuter för att han tröttnat på att UniQ inte bara ville starta matchen direkt. Det hela resulterade i att han tilldelades en varning från Challengermode för "Toxicity" vilket betyder att om det händer igen så kommer han att bli avstängd från ligan. En mild bestraffning i sammanhanget kan tyckas då en kurs i anger management kanske hade varit mer passande.

Den tredje matchen blev inte speciellt jämn och kanske berodde det på att Gavan var så uppretad. Falkn krossade nämligen UniQ fullkomligt och visade att när de spelar på sin högstanivå så är det inte många som kan mäta sig med dem. I slutet av matchen gjorde Gavan sak av sitt hot om att pausa matchen men hans lagkamrat, Johan "Klaj" Olsson, ryckte snabbt in och såg till att matchen återupptogs. 2-1 i matcher innebär att Falkn nu är klara för slutspel i SEL och det betyder att det nu bara skall avgöras vilka lag som möter varandra i semifinalerna. Sedan tidigare är Godsent, Hybrid Esports och Granit Gaming klara för slutspelet.

Wind and Rain undviker negativt kval

Under kvällen spelades också matchen mellan Wind and Rain och Shadow Stalkers. Där stod det en hel del på spel då Wind and Rain vid en förlust riskerade att dras in i streckstriden vid kvalplatserna. De gjorde dock inte sina fans oroliga när de enkelt säkrade en 2-0 seger mot Shadow Stalkers. Det innebär att de slutar på en femte plats i tabellen och att UniQ Esports Club och Shadow Stalkers mest troligt tvingas spela en tiebreaker om vilket lag som klarar sig undan ett negativt kval.

Bild: Erik Eliasson
Bild: Erik Eliasson




Artikelbild: Riot Games

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..