×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Swedish Esports League — här är allt du behöver veta

1
Den 9 oktober är det dags för säsong fyra av den svenska League of Legends-ligan Swedish Esports League. 10 lag kommer att delta i den högsta divisionen och kämpa om totalt 4 500 euro i prispengar. Ligan pågår till den 4 december då finalen går av stapeln.
Det är återigen dags för alla svenska LoL-spelares favoritliga, Swedish Esports League. Klockan 19:00 den 9 oktober startar de första matcherna av turneringen. Nytt för säsong fyra är att det numera är hela tio lag i den högsta divisionen, tidigare var det åtta. Totalt ska lagen spela nio bäst-av-tre möten i grundserien innan det är dags för slutspelet som börjar den 30 november. Här är allt du behöver veta om säsong fyra av Swedish Esports League.

Deltagande lag

Inför säsong fyra av Swedish Esports League blev det klart att den högsta divisionen utökas med två lag till totalt tio deltagande lag. Höstens säsong ser också ut att bli en av de mest intressanta säsongerna sedan starten 2018. Kvaliteten på lagen och organisationerna som deltar har höjts, fler högrankade spelare och kända namn deltar. Spelare som Olof "Flaxxish" Medin och Johan "Klaj" Olsson har bestämt sig för att varva ner med lite SEL och dessutom blir eventuella framtida stjärnor, så som Felix "Kryze" Hellström, kvar i ligan. Höstens Swedish Esports League ser med andra ord riktigt spännande ut!

Följande lag spelar i Division 1:
Klicka på lagnamnen för komplett laguppställning

FalknGodsent
Valhalla VikingsGranit Gaming
Hybrid eSportsWind and Rain
Lundqvist LightsideNordic Fox Esports
Shadow Stalkers EsportsUniQ Esports Club

Upplägg

Ligan inleds med ett månadslångt seriespel där de 10 lagen möter varandra i ett round robin-format. Alla lagen spelar ett bäst-av-tre möte mot varandra. Första matchen i seriespelet spelas klockan 19:00 den 9 oktober och den sista matchen den 6 november. Vid eventuella tiebreakers bokas dessa in fritt av lagen men med ett sista speldatum senast den 27 november.

De fyra bästa lagen går sedan vidare till slutspelet som inleds klockan 19:00 den 30 november. Där spelar ettan i tabellen mot fyran och tvåan mot trean. Matcherna spelas i bo3 där vinnaren av varje match avancerar till finalen av SEL. Finalen går av stapeln klockan 19:00 den 10 december. Samtliga matcher i ligan spelas online, även finalen.

Prisfördelning

Prispotten på 4 500 euro kommer att delas ut på följande sätt.

1. — 2 200 euro
2. — 1 100 euro
3. — 800 euro
4. — 400 euro

Sändningsteam

Precis som föregående säsonger är det en one-man show när det kommer till sändningen av Swedish Esports League. Challengermodes kommentator Daniel "CmodeDaniel" McHugh är den som kommer att stå för kommenterandet under varje sändning.
Turneringen går att följa på engelska via twitch.tv/challengermode
Kommentator
StorbritannienDaniel "CmodeDaniel" McHugh

Favorittippade lag

Förra säsongens vinnare, Godsent, har gjort om i uppställningen och ser inte riktigt lika starka ut som tidigare. De är däremot fortfarande ett lag för topp två i tabellen, det största frågetecknet är hur mycket energi de lägger ner på SEL. Samma sak går att säga om Falkn som ständigt fick se sig besegrade av Godsent under både SEL och Nordic Championship. Laget som Falkn har är en uppgradering från föregående säsong, men med nyss pensionerade Johan "Klaj" Olsson och Olof "Flaxxish" Medin är frågan om träningsmängden och viljan att vinna verkligen finns i laget. Får de ihop spelet ska de vara klara ettor, trots ett starkt startfält.

Förutom den förväntade kampen mellan Godsent och Falkn finns det ytterligare två lag som borde ha vad som krävs för att vara med och utmana om topplaceringarna. Förra säsongens tabelltvåa, Hybrid eSports, åkte på en tuff förlust mot Godsent i slutspelet och missade därför finalen. Inför höstens säsong har de värvat in Falkns toplanestjärna, Felix "Kryze" Hellström. På pappret är det ett lite oprövat lag med helt okände midlanespelaren Shenghao "Air" He. Toppresterande Alex "Mirbs" Holmin är dock kvar i laget och med Kryze på toplane har laget möjligheter att spela på båda sidor av kartan.

Ett annat lag som också blir intressant att följa är Wind and Rain. Med en laguppställning som varit klar relativt länge i förhållande till de flesta andra har Wind and Rain haft gått om tid över för träning. En av ligans bättre toplanespelare i Rasmus "MeLikePanda" Christiernin har också plockats in från Valhalla Vikings vilket stärker lagets chanser att nå långt.

Mest troligt kommer slutspelsplatserna att fördelas mellan ovanstående lag men nykomlingarna Granit Gaming har också chansen att knacka på dörren till slutspelet. Det är, som tidigare nämnt, upplagt för en riktigt spännande säsong av SEL med fler och bättre lag än någonsin.

Spelare att ha ett extra öga på

Toplane: Felix "Kryze" Hellström, Hybrid eSports
Att förra säsongens bäste toplanespelare fortfarande är kvar i SEL är förvånande. Det ska bli oerhört intressant att följa honom i Hybrid efter tre raka säsonger i Falkn. I European Masters presterade han riktigt bra och frågan är väl när svenska ligan måste säga adjö till "Krysset".

Jungle: Martin "Yike" Sundelin, Hybrid eSports
Det finns inte direkt ett överflöd av bra svenska jungle-spelare. Oliver "Raxhy" Hovstadius visade att han räckte till på nordisk nivå men han är fortfarande ung och har en del att lära. Inför säsong fyra bör publiken därför kika lite extra på Yike. En aggressiv jungle-spelare med en hel del mekaniskt svåra hjältar i ryggsäcken. Sitter också på över 600 LP i Challenger så där finns potential.

Midlane: "Diablo", Falkn
Falkns nya midlanespelare är riktigt intressant. En ung Aurelion Sol-spelare som just nu placerar sig som trea på den europeiska solo queue rankingen. I lag är han dock inte välbeprövad och det återstår att se hur han fungerar i en lagmiljö. Det går däremot inte att diskutera bort potentialen som finns, är man topp 10 på den europeiska rankingen är man en riktigt bra spelare.

AD-Carry: William "Unforgiven" Nieminen, Granit Gaming
Unforgiven har snurrat runt på den svenska scenen ett bra tag nu. En ung och begåvad spelare som inte riktigt verkar få till det när det väl gäller. Förhoppningsvis är det något han kan ändra på nu när han får en startplats i Granit Gaming. William har helt klart potentialen att vara en av SEL:s bästa spelare, men det börjar bli dags att visa det nu.

Support: Johan "Klaj" Olsson, Falkn
Förmodligen den spelare i SEL med mest erfarenhet, någonsin. Även om Klaj själv sagt att han gör det här mer som en hobby och för att det är kul så går det inte att blunda för den erfarenheten som följer med honom. Frågan är väl hur bra Falkn kan prestera om de inte lägger ner lika mycket tid på träning som andra, men en sak är säker, det kommer att bli roligt att följa deras botlane under säsongen.

Bubblare: Nils "Cronan" Cronemo, Wind and Rain
Cronan är en spelare som antingen lyckas med allt eller ingenting. Vissa matcher är det en njutning för ögat att följa honom, medan man i andra funderar över hur han egentligen tror att han ska lyckas inom League of Legends. Han kanske inte är ligans bästa midlanespelare, men han är den mest intressanta att titta på. Förhoppningsvis kan han undvika de sämre insatserna och visa mer av spelet på den höga nivån han faktiskt besitter.Artikelbild: DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..