×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Första förlusten för Hybrid Esports — Chrisberg sätter stopp för vinstsviten

1
Under onsdagskvällen bjöds det på toppmöte mellan förra säsongens vinnare, Godsent och serieledarna Hybrid Esports. Mötet mellan lagen utvecklades till en match i matchen mellan Hybrids två sololaners och Godsents AD-carry, Lars "Chrisberg" Christiansen, som den sistnämnda kunde vinna.
I toppmötet mellan Godsent och Hybrid eSports var det de nuvarande serieledarna, Hybrid som inledde matchen bäst. Martin "Yike" Sundelin räddade sin lagkamrat Felix "Kryze" Hellström från att bli eliminerad och istället kunde de tillsammans eliminera Elias "Kakan" Edlund för first blood. Godsents toplanespelare fick dock revansch när han ensam, mot både Kryze och Yike, lyckades eliminera Hybrids junglespelare och ta sig ur situationen med livet i behåll. Strax efter kunde Lars "Chrisberg" Christiansen säkra två elimineringar på botlane och Godsent tog en knapp ledning i matchen.

Efter 18 minuters spel hade Godsent dragit iväg till en ledning på 3 000 guld men de blev rejält pressade av ett starkt Hybrid. Inom loppet av 30 sekunder kunde serieledarna eliminera två Godsent-spelare på toplane och tre spelare i midlane vilket gjorde att den ledning Godsent hade åts upp. När Yike sedan hittade en perfekt "Supreme Display of Talent" (specialfärdighet) med sin hjälte Qiyana kunde Hybrid vinna en teamfight vilket ledde till att de kunde säkra matchens första Baron Nashor. Med den fick de dock inte mycket gjort och trots en ledning med 4 000 guld så lyckades de inte ta sig in i Godsents bas.

Underhållning vid Baron Nashor

Istället för en klar Hybridseger kunde Godsent säkra fyra elimineringar i nästa stora teamfight. Det blev dock till ett högt pris då Hybrids inhoppare Tazaku, som spelade istället för Alex "Mirbs" Holmin, kunde säkra en triple kill. Trots det försökte de två återstående Godsent-spelarna, Kakan och Chrisberg, att säkra Baron Nashor. Kryze och Shenghao "Air" He hann dock dit i tid för att eliminera dem. Showen fortsatte dock när Kryze och Yike direkt gjorde samma misstag som Kakan och Chrisberg. Ensamma försökte de att säkra Baron Nashor men det gick alldeles för långsamt och de åter levande Godsent-spelarna hann dit för att stoppa dem. Tillslut blev det också Godsent som kunde säkra baronbuffen och ledningen Hybrid hade försvann.

Med baronbuffen kunde Godsent förstöra matchens första inhibitor men när de gick för nästa så klev Kryze fram ordentligt med sin hjälte Vladimir och satte stopp för Godsents offensiv. Det blev också ett rejält stopp då Hybrid kunde eliminera samtliga motståndare vilket gav dem lite andrum. Det hela blev tillslut en match i matchen mellan Hybrids två sololaners och Godsents AD-carry, Chrisberg. Där var det den sistnämnda som klev fram ordentligt när han ensam eliminerade Yike vilket gjorde det möjligt för Godsent att fälla både Elder Dragon och Baron Nashor.

Chrisberg bar sitt lag

Inte ens det räckte dock för att avgöra matchen då både Àir och Kryze återigen stod upp och räddade sitt lag från förlust. Tillslut krävdes det ett misstag för att matchen skulle avgöras och tyvärr, för Hybrids del, så var det deras botlane som stod för misstaget. Tazaku och Hugo "DeFrantic" Lindgren gick för långt fram i midlane och utan understöd från resten av laget som befann sig vid Elder Dragon så blev de ett lätt byte. Fem mot Tre hade sedan Godsent inga problem med att avgöra den första matchen efter drygt 44 minuters spel.

I den andra matchen blev det också tydligt att Chrisberg bestämt sig för att bära sitt lag under kvällen. Efter en jämn inledning kunde Godsent vinna en teamfight efter 19 minuters spel, vem som eliminerade flest motståndare? Chrisberg såklart. Med sin hjälte, Tristana, säkrade han en triple kill och två minuter senare hade Godsent en guldledning på 8 000 samt en baronbuff i sin ägo. Med den gick varken Godsent eller Chrisberg att stoppa och efter att de eliminerat Yike och DeFrantic kunde de enkelt förstöra Hybrids nexus. Segern innebär att Godsent nu klättrar i tabellen som fortfarande toppas av Hybrid, som dock har fler spelade matcher. Nu återstår endast ett obesegrat lag, nämligen storfavoriten Falkn. Tabellställningen ser ni nedan.

Bild: Erik Eliasson
Bild: Erik Eliasson
Artikelbild: DreamHack
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..