×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

FunPlus Phoenix tar första segern — blev rejält pressade av Splyce

1
Kinesiska mästarna var illa ute mot Europas tredjeseedade lag, Splyce. Efter att ha stulit Baron Nashor framför Splyce som tvekade rejält kunde de dock vända och vinna matchen. Samtliga lag i grupp B står nu på varsin seger inför morgondagens omgång.
FunPlus Phoenix blev chockade av J Team i den första gruppspelsmatchen och var pressade att vinna mot Splyce för att undvika två raka förluster. Det började dock inte bra för kineserna då det Europeiska laget kunde ta en tidig ledning tack vare en fyrmanna-dive på FunPlus botlane. Matchen hade ett högt tempo i inledningen och det föll flera torn innan klockan tickat upp mot 15 minuter.

20 minuter in i matchen kunde Splyce vinna en stor teamfight och säkra sin tredje drake i matchen. En stor bidragande orsak till det var Kasper "Kobbe" Kobberup som på sin hjälte, Veigar, hade spelat riktigt bra och satt på mest guld av alla i matchen. Där och då var Européerna i förarsätet men det skulle sluta illa för dem. Efter att ha fångat och eliminerat Liu "Crisp" Qinsong ställde de in siktet på Baron Nashor och det var då allt gick fel.

Efter att Splyce länge tvekade på om de skulle vända och slåss mot FunPlus eller säkra Baron kunde det kinesiska lagets jungle-spelare, Gao "Tian" Tian-Liang, ta sig in till baron-gropen och stjäla Baron Nashor mitt framför det europeiska laget. Splyce verkade paralyserade av det tilltaget och FunPlus kunde enkelt eliminera alla motståndare i teamfighten som uppstod.

Det Europeiska lagets guldledning var då som bortblåst och istället hade kineserna tagit en ledning med 6 000 guld. När Baron Nashor återigen dök upp på kartan var deras ledning tillräckligt stor för att teamfighten som uppstod aldrig hann bli jämn. Bara Tore "Tore" Hoel Eilertsen och Tamás "Vizicsacsi" Kiss överlevde och det var inte tillräckligt för att Splyce skulle kunna försvara sin bas.

I och med segern för det kinesiska laget står nu både Splyce och FunPlus Phoenix på varsin seger. Det gör också de övriga två lagen i gruppen, J Team och GAM Esports. Det vietnamesiska laget kunde, efter en mindre välspelad men riktigt underhållande match, slå J Team vilket alltså innebär att samtliga lag i gruppen nu står på varsin vinst och förlust. Nästa omgång i gruppen spelas imorgon och då ställs FunPlus Phoenix mot GAM Esports medan Splyce går upp mot J Team.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..