×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

G2 slår koreanska Griffin — imponerade stort i Worlds-premiären

1
Efter en dags väntan var det äntligen dags för europeiska G2 Esports att göra debut på Worlds-scenen och som de gjorde det. Efter att ha inlett starkt avslutade de ännu starkare och besegrade koreanska Griffin komfortabelt.
Det förstaseedade europeiska laget G2 Esports gick in i Worldsturneringen som en av huvudfavoriterna. I första matchen ställdes de dock mot koreanska Griffin som nämnts som en stark utmanare till världsmästartiteln. I valet av hjältar gick G2, som visat upp flera oväntade kompositioner av hjältar, den här gången för en helt klassisk uppställning med AD-carry i botlane och tank i toplane. Det var något som Griffin direkt försökte utnyttja när de satte hård press på Martin "Wunder" Hansen.

Wunder redde dock ut situationen och tillsammans med Marcin "Jankos" Jankowski som snabbt kom in som understöd kunde de eliminera den koreanske toplanespelaren, Sung-won "Sword" Choi, hela två gånger inom loppet av en minut. Med andra ord en kanonstart på matchen för det europeiska laget. Jankos var dock långtifrån klar och snart hade han hunnit med ett besök på botlane där han säkrade sin första eliminering och en mountain drake till sitt lag.

Griffins jungle-spelare Seung-yong "Tarzan" Lee ville dock inte vara sämre. Han hjälpte snabbt sitt lag tillbaka in i matchen och efter 20 minuters spel skilde det endast 2 000 guld lagen emellan. G2 som är kände för sitt höga tempo skulle dock ha ytterligare en växel att lägga i. I en utspridd teamfight på nedre delen av kartan kunde Luka "Perkz" Perković plocka upp en triple kill efter att ha reagerat snabbast när Wunder var illa ute mot Jeong "Chovy" Ji-hoon.

Tre minuter senare hade G2 också säkrat en Baron Nashor utan att Griffin kunnat svara. Med baronbuffen kunde de sedan säkra ytterligare en drake och i teamfighten som uppstod eliminerade de fyra av fem Griffinspelare. Därefter vände de sig mot midlane och förstörde matchens första inhibitor. När de, efter att ha backat till basen för att spendera sitt guld, återvände till Griffins bas kunde inget stoppa det europeiska superlaget. Perkz säkrade en double kill och segern var ett faktum.

För de som sett det Twitch-klipp som cirkulerat på Reddit där Jankos antyder att träningsmatcherna mot de asiatiska lagen inte gått så bra kom lugnande besked från huvudmannen själv efter matchen.

—I Europa kände jag att inga lag kunde utmana oss i träningsmatcherna, men de asiatiska lagen har kunnat det och vissa dagar var riktigt tuffa. Men jag var glad över att vi förlorade ett par matcher för jag kände att vi kunde få med oss mycket från det, säger Jankos till Riot Games.


I grupp A spelades ytterligare en match under kvällen, den mellan Cloud9 och Hong Kong Attitude. Där kunde Hong Kong Attitude pressa det amerikanska laget i 44 minuter innan Cloud9 tillslut kunde säkra segern, mycket tack vare veteranen Zachary "Sneaky" Scuderi som spelade Heimerdinger. Grupp A fortsätter med omgång två imorgon där G2 ställs mot Cloud9 och Hong Kong Attitude möter Griffin.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..