×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Amerikanska Team Liquid med drömstart på Worlds — slog Damwon Gaming

1
Det nordamerikanska hoppet, Team Liquid, fick en drömstart på årets Worlds efter att ha besegrat koreanska Damwon Gaming. Yiliang "Doublelift" Peng, som länge dominerat på den nordamerikanska scenen men inte lyckats internationellt, imponerade rejält.
Team Liquid och framförallt deras AD-carry, Yiliang Peter "Doublelift" Peng, har haft problem med att lyckas i de riktigt stora internationella turneringarna. Trendbrottet kom i våras under Mid-Season Invitational när de tog sig hela vägen till final men tillslut föll mot G2 Esports. I premiärmatchen under årets Worlds ställdes de mot tufft motstånd direkt i koreanska DWG KIA.

Det amerikanska laget inledde matchen kontrollerat och tog redan efter sju minuters spel en infernal drake. När Jake "Xmithie" Puchero sedan dök upp på botlane och säkrade first blood för amerikanerna när Jeong-hyeon "Nuclear" Sin föll. När det sedan var dags för ytterligare en teamfight runt draken var Doublelift snabb med att säkra två elimineringar på Damwon-spelare vilket ledde till ytterligare en infernal drake för Team Liquid.

DWG KIA kom dock tillbaka och hade ledningen under en kort stund. Sedan säkrade Team Liquid en Baron Nashor, mycket tack vare fint spel av Jung "Impact" Eon-yeong som ensam eliminerade sin motståndare, Jang "Nuguri" Ha-gwon. Med baronbuffen kunde det amerikanska laget ta tillbaka ledningen och när det blev dags för ytterligare en Baron Nashor satte de upp en fälla för det koreanska laget.

Team Liquid gömde sig utom synhåll vid Baron Nashor och när Damwon sedan sprang rakt in i fällan slutade det katastrofalt för koreanerna. Doublelift flög fram med sin hjälte, Kai'Sa, och säkrade en Quadra Kill. Med alla Damwon-spelare eliminerade kunde sedan amerikanerna enkelt promenera rakt ner genom midlane för att säkra sin första seger i årets Worlds. De har nu satt sig i en väldigt bra situation inför den fortsatta turneringen då Damwon såg ut att vara det starkaste motståndet i deras grupp.

I den andra matchen i gruppen mellan regerande världsmästarna, Invictus Gaming, och ahq e-Sports Club såg det ut att bli en storskräll direkt. Ahq började matchen klart bäst men tillslut klarade de inte av att säkra segern. Det såg inte riktigt ut som att de visste vad de skulle göra med den ledning de plötsligt hade i matchens inledning och det kinesiska laget kunde, efter mycket om och men, säkra segern. Imorgon spelas omgång två och vilka matcher som spelas då ser ni här nedanför.




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..