×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Swedish Esports League tillbaka med säsong fyra

3
Challengermode offentliggjorde idag den fjärde säsongen av Swedish Esports League. Premiärmatcherna spelas i oktober och registreringen öppnar den första september klockan 12:00. Prispotten kommer precis som tidigare säsonger att ligga på 5 000 euro.
Till hösten är det återigen dags för alla svenska League of Legends-lag där ute att köra igång med hårdträningen för att ha en chans att ta hem titeln i Swedish Esports League. Förra säsongens vinnarlag, The Final Tribe, har lyckats bra även i Nordic Championship dit de tog sig tack vare vinsten i SEL. Laget vann Nordic Championship och är tillsammans med tvåorna FALKN kvalificerade för European Masters. I oktober får de chansen att försvara sin svenska titel då Swedish Esports League drar igång under månadens första vecka. För de som vill utmana förra säsongens mästare eller bara klättra i seriesystemet så öppnar registreringen till ligan den första september klockan 12:00.

Ligan kommer att ha två matchdagar varje vecka och alla möten spelas i bäst av tre matcher. Precis som under säsong tre satsar Challengermode på att sända så många matcher som möjligt på deras twitchkanal där Daniel "CmodeDaniel" McHugh fortsätter att stå för kommenterandet. Robin "MrVsOp" Svensson, Head of Esports Operations på Challengermode, är nöjd med att det blir ytterligare en säsong av inte bara SEL, utan alla nordiska ligor. För dem som spelar i den norska, danska eller finska ligan har han även positiva nyheter inför kommande säsong då matchdagar som krockar med de andra inhemska ligorna ska undvikas.

Jag kommer att göra mitt yttersta så att matchdagarna inte krockar med andra nationella ligor så som LCD i Danmark eller Telialigaen i Norge. Varje land kommer att få sina egna dagar, säger Robin Svensson.

Precis som under föregående säsong kommer prispotten att bestå av 5 000 euro. Den enda skillnaden är att ettan och tvåan inte går vidare till spel i Nordic Championship då den turneringen endast spelas under vår och sommar. Av den totala prispotten kommer 4 500 euro att fördelas bland de fyra främsta lagen i Division 1 medan 500 euro fördelas på Division 2A och 2B. Fördelningen ser ut enligt följande:

Division 1

  1. 2 200 euro
  2. 1 100 euro
  3. 800 euro
  4. 400 euro

Division 2A och 2B

  1. 250 euro

Artikelbild: Stephanie Lindgren/DreamHack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..