×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Hjarnan och hans Excel utslagna — MagiFelix till semifinal med Fnatic

1
Excel UK med svenske Petter "Hjarnan" Freyschuss i laget tog tyska Mousesports till tre matcher. Där blev det dock förlust vilket betyder att det brittiska laget nu är utslaget från European Masters. Bättre gick det för Felix "MagiFelix" Boström och hans Fnatic Rising som slog Devils.one. I och med segern är nu MagiFelix ensam svensk kvar i turneringen.
BT Excel kom till kvartsfinalen mot Mousesports med bra självförtroende. Laget hade imponerat i play-ins genom att vinna sex raka matcher och det blev även åtta raka matcher totalt innan första förlusten, mot Vodafone Giants, kom. Det verkade dock som att det tyska laget skulle bli ett för svårt motstånd när inte ens Petter "Hjarnan" Freyschuss Heimerdinger kunde rädda Excel från förlust i den första matchen.

Till match två valde det brittiska laget att spela Hjarnan i midlane istället. Det blev ett lyckodrag. Efter en jämn match, där svensken imponerade med sin Corki, slog Excel tillbaka och vann efter 35-minuters spel. I den tredje och avgörande matchen syntes det dock att Mousesports var det bättre laget. Efter ett nästintill perfekt spelat early-game, där tyskarna gjorde livet surt för Hjarnan, blev deras ledning för stor. Trots att Christian "Taxer" Vendelbo lyckades stjäla Baron Nashor och hålla Excel kvar i matchen ytterligare några minuter så blev det tillslut förlust för britterna.

Förlusten innebär att det nu är färdigspelat för Excel och att ytterligare en svensk är ute ur turneringen. En svensk återstår dock fortfarande och det är Fnatic Risings midlaner, Felix "MagiFelix" Boström. Svensken har länge varit känd för bedriften att ha haft flertalet konton rankade topp 10 på solo-queue rankingen. Nu har han också kvalificerat sig för semifinal i European Masters för andra säsongen i rad med sitt Fnatic. Det brittiska laget tog en övertygande seger mot AGO Rogue och ställs nu mot de spanska mästarna, Vodafone Giants, i sin semifinal.

I den andra semifinalen blir det ett tyskt derby då Mousesports får sällskap av Berlin International Gaming som stod för en skräll och slog ut förhandsfavoriterna från Frankrike, LDLC OL. Fransmännen har en hel del att fundera över då de kommit till turneringen som favoriter upprepade gånger men aldrig riktigt lyckats. Sommarens European Masters ser nu ut att kunna bli en tysk succé, frågan är bara vilket av de båda tyska lagen som kommer att ta finalplatsen. Semifinalerna spelas den 28 september från 12:00 och Fnatic Rising, med MagiFelix i laget, spelar sin match klockan 17:00.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..