×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

European Masters 2019 Summer — här är allt du behöver veta

3
Den 9 september är det dags för sommarens säsong av European Masters. 20 lag, varav två är svenska, är på plats och kämpar om 150 000 euro. Turneringen pågår till den 29 september då finalen spelas offline på en ännu inte annonserad plats.
När alla Europas regionala ligor är färdigspelade är det, som bekant, äntligen dags för European Masters. Den 9 september drar det så kallade "play-ins" igång. Då bestäms vilka de sista tre lagen till gruppspelet blir. Även till sommarens turnering kommer prispotten att ligga på 150 000 euro. Vårens semifinaler och final gick av stapeln i Leicester men var sommarens finalspel äger rum är ännu inte avslöjat. Här är allt du behöver veta om European Masters.

Deltagande lag

Totalt 20 lag deltar i turneringen, alla har kvalat in genom att antingen vinna eller komma tvåa i sin regionala liga. Inför gruppspelet ska fyra lag elimineras då endast 16 lag deltar i gruppspelet. Till turneringen har två svenska lag kvalat in via den nordiska ligan Nordic Championship. Godsent (tidigare The Final Tribe) inleder i gruppspelet medan Falkn får kämpa sig igenom play-ins. Totalt deltar 10 svenska spelare fördelat på sex olika lag i turneringen, mer om vilka det är kan ni läsa längre ner.


Devils.oneMousesports
LDLC OLVodafone Giants
Campus Party SparksDefusekids
EnsureeSuba
Fnatic RisingFor The Win Esports
GodsentWLGaming Esports
Crvena zvezda EsportsAsus Rog Elite
Berlin International Gaming BT Excel
FalknOrigen BCN
AGO RogueVitality.Bee

Svenska spelare

Det finns en hel del svenska spelare som kommer att delta i turneringen. Sverige är med sina 10 spelare ett av de länder som har flest spelare representerade i European Masters, bara Polen med 16 har fler. Nedan följer de tio svenska spelare som är placerade i startuppställningarna hos de olika lagen.


Robin "Rawbin IV" EggenbergerCampus Party Sparks
Markus "Quinncidence" TobinCrvena zvezda Esports
Andreas "WeiZoR" SvanholmGodsent
Oliver "Raxhy" HovstadiusGodsent
Linus "Kanin" GrönlundGodsent
Felix "MagiFelix" BoströmFnatic Rising
Felix "Kryze" HellströmFalkn
Theodor "Skeden" NagelkerkeFalkn
Mikael "Namex" AxelssonFalkn
Petter "Hjarnan" FreyschussBT Excel

Upplägg

Turneringen inleds med "play-ins" där sju lag spelar mot varandra i ett round robin-format. Alla lagen spelar mot varandra en gång i en bäst-av-en match. Det lag som placerar sig som etta kvalificerar sig direkt för gruppspelet. De lag som placerar sig från plats två till fem går vidare till utslagsmatcherna. I utslagsmatcherna möter lag två lag fem och lag tre möter lag fyra. Varje möte spelas i bäst-av-tre matcher och vinnarna kvalificerar sig för gruppspelet.

I gruppspelet delas de kvarvarande 16 lagen in i fyra grupper som spelas i ett round robin-format. Alla lagen kommer att spela mot varandra en gång i en bäst-av-en match. De två bäst placerade lagen i varje grupp kommer att gå vidare till slutspelet.

Slutspelet som börjar med kvartsfinalerna spelas i möten om bäst-av-tre matcher. Vinnarna där kvalificerar sig för semifinalerna som, precis som finalen, spelas offline inför publik. Både semifinalerna och finalen kommer att spelas i ett bäst-av-fem möte.

Prisfördelning

Prispotten på 150 000 euro kommer att delas ut på följande sätt.

1. — 40 000 euro
2. — 25 000 euro
3-4. — 13 500 euro

Favorittippade lag

Inför European Masters diskuteras det rätt ofta kring vilket lag som egentligen har störst chans att vinna. Då lagen aldrig möter varandra i officiella matcher utanför European Masters är det också svårt att säga hur de står sig mot varandra. Ett lag som var favorittippat i vårens turnering men som föll tungt redan i kvartsfinalen var LDLC OL. De vill förmodligen ha revansch och med spelare som Jeremy "Eika" Valdenaire, Charly "Djoko" Guillard och Pierre "Steelback" Medjaldi i laget finns det en hel del rutin.

Under våren pratades det mycket om de båda polska lagen Devils.one och AGO Rogue. Precis som för LDLC slutade det med fiasko och det är förmodligen två revanschsugna lag som kommer till spel. devils.one vann finalen i den polska ligan trots att de var tvungna att spela med avbytare, frågan är om det säger något om laget eller nivån på ligan.

Av de lag som tog sig till semifinal under våren finns bara ett med i sommarens turnering. Därför får Fnatic Rising ses som en utmanare om titeln även i år. Den brittiska ligan har inget rykte om sig att hålla hög nivå men Fnatic Rising presterade riktigt bra under vårens turnering och de har fått bra matchning mot Excels akademilag under säsongen. Vilka det tillslut blir som tar hem titeln får vi reda på den 29 september.


Artikelbild: ESL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..