Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Rekkles i tårar efter finalförlusten mot G2

2
Det blev ingen revansch för Fnatic som snöpligt tappade 2-0 ledning till 2-3 förlust i lagets senaste möte med G2. Efter att ha tagit ledningen inför match fyra tappade Fnatic helt och för svenske superstjärnan Martin "Rekkles" Larsson slutade det i tårar.
När Fnatic ställdes mot G2 Esports tidigare i LEC-slutspelet blev det en tung förlust. Efter att ha haft ledningen med 2-0 förlorade de tre raka matcher vilket innebar förlust. Inför söndagens final och tillika returmatch mot G2 kom de in rejält revanschsugna. Redan i första matchen var det tydligt att varken Fnatic eller G2 tänkte vika ner sig. Sju elimineringar redan efter tre och en halv minut, där Zdravets "Hylissang" Galabov kunde räkna hem tre av dem. Precis som mot Schalke så satsade Fnatic mycket på att Martin "Rekkles" Larsson skulle leda dem till en seger vilket han också gjorde i match ett.

Match två blev däremot en mardröm för Fnatic i en match där G2 gjorde allting rätt. Ledda av Marcin "Jankos" Jankowski, som innan matchen utnämndes till sommarens MVP, kunde G2 krossa Fnatic redan efter 27 minuters spel. Till match tre gick Fnatic tillbaka till det som fungerade bra i match ett, nämligen att sätta Gabriël "Bwipo" Rau på Jax. En taktik som fungerade näst intill perfekt då Bwipo blev ett monster som ingen av G2-spelarna kunde rå på. Det dröjde dock hela 40 minuter innan Fnatic tillslut säkrade vinsten, mycket tack vare just Bwipo och hans utmärkta spel med Jax.

Precis som förra helgen fann Fnatic sig själva med matchboll mot G2. De inledde match fyra bra men efter flera ödesdigra misstag kunde G2 ta ledningen. Rasmus "Caps" Winther ,som i finalserien inte alls spelat som den superstjärna han värvades för att vara, vaknade också plötsligt till liv. På Sylas var han ostoppbar och medan han såg till att G2 hade en ledning efter early- och mid-game kunde Luka "Perkz" Perković i lugn och ro förbereda sig på att bära laget till segern i late-game.

G2 hade aldrig tidigare vunnit en final mot Fnatic men det verkade spelarna i G2 vilja ändra på. I den sista matchen gick de ut i ett rasande tempo och hade redan efter några minuters spel en guldledning på 2 000. När Rekkles stod för en fin prestation och överlevde ensam mot tre under sitt eget torn samtidigt som han fick ner Jankos kröp Fnatic lite närmare. Det var också Rekkles och hans lagkamrater som kunde vinna de stora fighterna där alla spelare var inblandade. Tillslut räckte det dock inte till då övertaget G2 hade blev för stort. Efter att ha förlorat flera av sina inhibitors kunde Fnatic inte längre stå emot och segern för G2 var ett faktum.

Efter matchen satt Rekkles länge kvar i sin stol med tårarna rinnandes. Hans före detta lagkamrat Caps var dock överlycklig över ännu en titel, han har nu vunnit tre med G2. Vinsten för G2 innebär att de kvalificerar sig direkt för gruppspelet i Worlds. Fnatic däremot kommer att spela en bäst-av-fem serie mot vinnaren av det europeiska kvalet för att avgöra vilka som åker till gruppspelet och vilka som blir tvungna att spela förkvalet, det så kallade "play-ins".

Artikelbild: Riot Games