×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Fnatic körde över Schalke 04 i semifinalen — klara för worlds

2
Fnatic kom till semifinalen rejält revanschsugna vilket också syntes. Efter tre imponerande matcher var Schalke 04 snabbt avfärdade och Rekkles och hans lagkamrater är nu klara för både final mot G2 samt spel i Worlds senare i år.
Fnatic kom till matchen mot FC Schalke 04 med stor revanschlusta. Efter den tuffa förlusten mot G2 Esports senast var nog de flesta spelarna sugna på att visa upp en bättre sida än de gjorde i de tre sista matcherna då. Efter att de båda lagen valt sina hjältar blev det tydligt att Fnatic skulle sätta allt på ett kort, Martin "Rekkles" Larsson. Det började också på bästa sätt när Rekkles redan i den första stora teamfighten kunde ta ner tre motståndare. 25 minuter in hade de redan en stor guldledning och kunde säkra en baron nashor. Med baronbuffen till hands gjorde de sedan processen kort och avslutade matchen direkt.

Fnatic fick sedan en kanonstart på match två när Mads "Broxah" Brock-Pedersen och Zdravets "Hylissang" Galabov bestämde sig för att invadera Schalkes djungel. Trots att Gang-yun "Trick" Kim fick snabb uppbackning av sina medspelare kunde han inte annat än att se på när Broxah tog ner både hans blåbuff och honom själv. Trots mardrömsstarten kämpade sig Schalke tillbaka in i matchen och 20 minuter in hade Fnatic bara en liten ledning. Kort därefter började dock Fnatic vinna flera mindre fighter runt om på kartan, något som ledde till att de drygade ut sin ledning och kunde säkra baron nashor. Med baronbuffen och det försprång de hade spelat till sig kunde de sedan förstöra Schalkes bas utan att Schalke bjöd på motstånd.

Match tre började i princip på exakt samma sätt som match två. Den här gången valde Fnatic att gå in i Schalkes djungel från start och återigen kunde Broxah få ner både Trick och hans blåbuff. Schalke fick det fortsatt tufft när Hylissang hade show med sin berömda Pyke. När han vid ett tillfälle träffade en hook på Elias "Upset" Lipp utan att se honom fångades en skrattande Rekkles av kameran. Trots att Schalke mot alla odds lyckades lägga beslag på den första baronbuffen fanns det inget som kunde stoppa Fnatic. Laget fortsatte på som en ångvält och kunde säkra den andra baronbuffen i matchen, därefter fanns det inte längre något Schalke kunde göra för att försvara sig och Fnatics vinst var ett faktum.

I och med vinsten är Fnatic nu klara för final och en returmatch mot G2. Ett G2 som de förlorade mot senast efter att ha haft ledningen med 2-0. Finalen spelas imorgon, söndag, klockan 17:00. Något som säkerligen också känns skönt för Rekkles och resten av laget är att de nu har kvalificerat sig för Worlds som spelas på hemmaplan i Europa senare i år.


Artikelbild: Riot Games
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..