×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Rogue ute ur LEC-slutspelet — drömmen om Worlds borta

4
Rogue är utslagna ur LEC-slutspelet. Schalke 04 blev tillslut för svåra för de svenska och polska spelarna som imponerat stort under slutet på säsongen. Matchserien slutade 3-1 i matcher till Schalke 04 som nu är vidare till semifinal.
Rogue hade inför matchen chansen att bli första västerländska lag att kvalificera sig för Worlds trots att de hade slutat sist under vårsäsongen. Nu kom de från en skrällvinst i första slutspelsrundan där de slog ut Splyce med 3-0 i matcher. I första matchen mot Schalke 04 startade de bra och kunde också säkra segern. Schalke slog dock tillbaka och 1-1 i matcher var snart ett faktum. I match tre hade Rogue ett gyllene läge att säkra matchvinsten när de hade förstört båda Schalkes nexustorn. Svenske midlanespelaren Emil "Larssen" Larsson stod dock för ett dyrbart misstag när han råkade eliminera sig själv genom att flyga in i Schalkes spawn. Det ledde till att Schalkes kunde freda sin nexus och sedan även vända och vinna matchen.

Med underläge 2-1 i matcher kämpade Rogue för sin existens i slutspelet. Rogues andra svensk, Finn "Finn" Wiestål, stod för för flera bra prestationer och hans lag såg länge ut att kunna säkra segern. Då kom nästa misstag. Rogue skickade tre spelare mot toplane med Finn i täten, något som Schalke direkt läste. I en fight där Rogues tre spelare mötte Schalkes hela femma kunde inte ens Finn vinna den för Rogue. När deras ad carry, Pawel "Woolite" Pruski sedan också eliminerades kort därefter stod Rogue helt utan försvar och Schalke kunde säkra segern.

Schalke satte därmed stopp för Rogues drömmar om spel i Worlds. Själva avancerar de till semifinalen som spelas live i Aten lördagen den 7e september. Där möter de förloraren i matchen mellan G2 och Fnatic. En match som spelas 17:00 i eftermiddag. Schalke har i och med segern säkrat en plats i det europeiska regionskvalet till Worlds där de får spela om de inte vinner sommarens slutspel i LEC.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..