×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Svensk trio bakom Rogues framgång — kan kvala till Worlds

3
Under vårsäsongen slutade Rogue sist i tabellen men efter flertalet spelarbyten och ett tillägg på coachingsidan har laget nu vänt på trenden och har chansen att kvala in till den finaste turneringen av dem alla, Worlds.
Inför vårens säsong av LEC var Rogue ett bottentippat lag. De inledde också med nio raka förluster innan den första vinsten kom. Totalt vann de bara två matcher under hela säsongen men en som spelade båda var då svenske toplanespelare Finn "Finn" Wiestål. Svensken som agerade avbytare under största delen av vårsäsongen kom istället att spela en större roll i Rogues vändning under sommaren.

Till sommarens säsong hade Rogue genomfört en hel del förändringar, förutom att Finn nu blev en startspelare plockades ytterligare två svenskar in. Dessa var midlanespelaren Emil "Larssen" Larsson och assisterande coachen Marcus "Blumigan" Blom.

Plötsligt var Rogue ett vinnande lag och de lyckades bland annat slå storfavoriterna Fnatic i en match. När grundserien var över låg de överraskande på en slutspelsplats. I slutspelets första omgång fick de tuffast möjliga motstånd i tredjeplacerade Splyce. Efter en smått bragdartat insats kunde de dock ta alla experter på sängen genom att vinna matchserien med 3-0.

Nu på fredag ställs de mot Schalke 04 i vad som kan bli en historisk match. Vinner Rogue har de nämligen fortfarande chansen att ta sig till den finaste turneringen av dem alla, Worlds. Inget västerländskt lag har tidigare placerat sig sist under vårsäsongen för att sedan kvalificera sig för spel i Worlds. Rogue har alltså chansen att göra något historiskt med de tre svenskarna i laget.

Lagets assisterande coach Blumigan säger att det såklart vore en perfekt återupprättelse för Rogue som organisation men att det inte är något som laget tänker på. Detta då det är två olika laguppställningar med olika förutsättningar. Om lagets två övriga svenskar har han bara positiva saker att säga.

—Larssen är enligt mig den mest stabila spelaren i hela LEC. Du kommer aldrig att få se en dålig match av honom och jag är stolt över att ha följt hans utveckling sen han började spela. Finn kom in lite senare och har gjort det bra, hans kommunikation och attityd är något man väldigt sällan ser hos rookies. Båda är extremt mogna för sin ålder och man skulle kunna tro att de spelat i LEC under flera år, säger Blumigan.

Hur är din känsla inför matchen mot Schalke 04?
—Så länge vi får spela vårt spel så tror jag att vi har bra chanser att vinna. Jag tror dock att Schalke 04 är betydligt bättre än vad de visade mot Vitality. Tiden får utvisa, men jag vet vad vi kan uträtta om vi har en bra dag, avslutar Blumigan.

Matchen mellan Schalke 04 och Rogue spelas klockan 18:00 på fredag. Vinnaren möter sedan förloraren från matchen mellan G2 och Fnatic i en semifinal den 7e september klockan 18:00. Ska Rogue kvalificera sig för Worlds krävs först och främst en vinst nu på fredag. Därefter måste man antingen vinna hela slutspelet eller vinna det europeiska regionskvalet senare i september.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..