×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

USA

Världsmästaren Bugha swattad: "I was lucky they recognized me"

1
Under helgen blev Kyle "Bugha" Giersdorf offer för en så kallad "swat". Beväpnade poliser kom till hans hem efter att en tittare anmält ett pågående brott och världsmästaren beskrev händelserna som läskiga och oväntade.
Att bli "swattad" har blivit ett vanligt förekommande inom streamingvärlden, speciellt i USA, och kan vara ett skrämmande ögonblick för den som det riktar sig mot. En "swat" är när någon, i detta fall en tittare, kontaktar polisen i en streamers område och säger att det sker ett pågående brott hemma hos en streamer. I många fall har stora profiler kontaktat polisen och förklarat att en "swat" kan hända, men har en streamer inte gjort detta kan en beväpnad insattstyrka storma streamerns hem under en livesändning.

Detta sker oftast endast en gång då polisen i lag tar in uppgifter från streamern för att förhindra att något liknande händer igen. Detta fenomen kan inte bara skada streamern, utan även staten då polisstyrkor som dessa är väldigt dyra och oftast finns det inte speciellt många insattstyrkor i ett visst område vilket kan innebära att ett riktigt brott blir utan insatts på grund av en fejkad "swat". Får polisen reda på vem som ringt in det fejkade hotet blir denna person skyldig till brott.

En världskänd profil som uppenbarligen inte hade kontaktat sina lokala myndigheter gällande risken för en fejkad "swat" var Fortnite World Cup-vinnaren Kyle "Bugha" Giersdorf. Mitt i ett end-game lämnade han sin dator, något medspelarna Timothy "Bizzle" Miller och Danny "Dubs" Walsh var snabba med att ifrågasätta.

Ungefär tio minuter senare återvände Bugha och förklarade att han blivit "swattad". Han menar dock att han hade tur då en av poliserna kände igen honom och förstod vad som skett. Världsmästaren lär ha lämnat över sina uppgifter till polisen som i sin tur vet om att det med största sannolikhet är fejk om det sker igen. Han ansåg dock att det var en läskig situation och i efterhand kallade han händelserna "vilda" via sociala medier.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..