×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

"Swattare" arresterad — riskerar upp till fem år i fängelse

29
I somras "swattades" Jordan "n0thing" Gilbert. Nu har den skyldige arresterats, och väntar upp till fem års fängelse vid dom.
"Swatting", fenomenet där en person ringer in ett grovt tips till USA:s larmcentral som tvingar dem att skicka en SWAT-trupp till en oskyldig persons hem, blev extremt ökänt under 2014. I somras råkade många, däribland Cloud 9-spelaren Jordan "n0thing" Gilbert, ut för "sprattet", men nu verkar det som att den skyldige har arresterats.

I ett avsnitt av podcasten All Work All Play berättar nämligen Gilbert själv om upplevelsen, och flikar in att han är näst intill helt säker på att den skyldige har åkt fast.

"Jag tror att den här killen precis blev arresterad, jag är inte 100% säker men jag är 99% säker eftersom han har samma alias och allt annat stämmer", berättar Gilbert i podcasten.

Personen som arresterats är, enligt Chicago Sun Times, Brandon "Famed God" Willson, bosatt i Las Vegas, Nevada, som bland annat anklagas för att ha "swattat" ett flertal streaming-profiler. Dessutom anklagas han för att ha hackat sig in på folks consoler för att ta del av, eller förvränga, folks personliga information.

I podcasten förklarar Gilbert även hur hela incidenten gick till, och att någon hade ringt in till larmcentralen och påstått att ett mord skett i Gilberts hus och att personen som ringde in dessutom skall ha hotat att spränga grannhuset. En liknande incident beskrivs även i Chicago Sun Times-artikeln, dock handlar den om ett annat fall, som dock skedde samma datum som fallet med n0thing.

"Willson used a computer to contact Naperville’s 911 center on July 10, 2014, and claimed a murder had happened at a home in the city, prosecutors claim. Naperville’s Special Response Team responded but found no crime", skriver Chicago Sun Times.

"Famed God" sitter nu häktad i Nevada i väntan på rättegång. Han har anklagats för två fall av datorintrång, olaga hot, bedrägeri, identitetsstöld och brott mot allmän ordning. Skulle han dömas väntar upp till fem års fängelse.

Bildkälla (Brandon "Famed God" Willson): Will County state's attorney's office via Chicago Sun Times

38 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 38 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..