×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Tfue stämmer Faze Clan — för skador och dåliga förutsättningar

1
Faze Clan har blivit stämda av en av sina populäraste medlemmar, Fortnite-spelaren Turner "Tfue" Tenney. Han menar att Faze använt sig av honom och hans varumärke på ett olovligt sätt vilket resulterat i permanenta skador.
Under måndagseftermiddagen gick hollywoodreporter.com ut med information gällande att Turner "Tfue" Tenney valt att stämma organisationen han är en del av, Faze Clan. I de offentliga handlingarna menar Tfue att organisationen tagit upp till 80 procent av det han tjänat under sin tid hos dem via diverse sponsorskap. Enligt Fortnite-spelaren har han tvingats tacka nej till flera företag, där bland HyperX, eftersom Faze Clan inte accepterat ett sponsorskap mellan parterna på grund av konflikt med sponsorskap på organisationsnivå med Steelseries.

Enligt kontraktet Tfue skrev på när han blev en del av Faze i april 2018 har organisationen rätt att ta upp till 80 procent av sponsorintäkterna som organisationen introducerat spelaren till samt upp till 50 procent av Tfues prispengar om de uppgår till över 5 000 dollar. Enligt Faze Clan och främst Ricky "Banks" Banks har organisationen inte tagit mer än totalt 60 000 dollar från spelarens intäkter, som endast ska vara via sponsorskap och då endast tagit 20 procent för att spelaren ska ha rätten till 80 procent av summan. Tfues inspelade prispengarna ska organisationen inte ha tagit del av.

I handlingarna förklarar Tfue att han försökte ta sig ur sitt kontrakt med organisationen redan i september 2018, men att han blev nekad detta. Banks menar att han tagit fram upp till fem avtal sedan dess varav samtliga blivit nekade från Tfues sida och att Faze Clan inte hade en aning om att en stämning skulle ske.

För att fortsatt styrka Tfues sida av situationen menar han att Faze Clan driver en olaglig agentur. Han menar även att organisationen fick honom att flytta till Faze Clans lokaler i Hollywood Hills där han blev introducerad till alkohol och olaga gambling innan han fyllt 21 år. Enligt Tfue har Faze även tvingat honom att utföra farliga stunt för diverse videos, varav ett slutade i bestående men och ärrbildning. Han anklagar även Faze Clan för att kontraktera en minderårig pojke på 11 år för att ljuga om hans ålder samt fått pojkens familj att stå bakom dem i lögnerna.

Med detta vill Tfue komma ur sitt kontrakt med Faze Clan samt att han vill uppmärksamma de dåliga förutsättningarna så att fler spelare ska våga ta sig ur olovliga kontrakt. Han vill även att Faze betalar honom samtliga pengar han tjänat in liksom summan som organisationen tjänat på hans namn och varumärke.

Faze Clan har publicerat ett svar på det hela där de lyfter att de endast tagit 60 000 dollar, vilket är ungefär 0,1 procent av det Tfue tjänat under sin tid under organsiationen, medan Tfue tjänat miljoner på att vara en del av organisationen. De menar även att Tfues kontrakt ger dem rätten till max 20 procent medan 80 procent går till spelaren. Något som, enligt Faze, inte har applicerats på Tfue då han fått behålla nästan alla intäkter. De avslutar med att de kommer att fortsätta sin support av spelaren.



Artikelbild: hollywoodreporter.com

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..