×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Här är allt du behöver veta om Fortnite World Cup

1
Den 13 april börjar jakten på en plats i Fortnite World Cup, värdsmästerskapet med över 370 miljoner kronor i prispotten och alla som är över 13 år gamla får lov att delta i turneringen. Här är allt du behöver veta.
Den största Fortnite-turneringen genom tiderna närmar sig och det är Fortnite World Cup som väntar runt hörnet. Evenemanget har hela 40 miljoner dollar i prispott och kommer att ha fem kvaltillfällen per turneringsportion, kvalen sträcker sig över tio veckor.

Ålder

För att delta i Fortnite World Cup måste man vara 13 år gammal, eller äldre. Den låga åldern har inneburit en hel del samtal gällande hur föräldrar ska kunna få sina barn att prioritera skolan framför Fortnite när de har chansen att vinna miljontals kronor. Åldersgränsen är dock inget Epic Games ändrat på.

Observera att deltagare som är mellan 13-17 år gamla måste ha målsmans godkännande för att delta i Fortnite World Cup.

Prispott

Prispotten ligger som sagt på 40 miljoner dollar, ungefär 371 miljoner svenska kronor. 30 miljoner dollar kommer att vara reserverade för turneringsfinalerna i sommar där Epic Games utlovat 3 miljoner dollar till vinnaren av solo-portionen. Ingen kommer dock att vända hem lottlös, då varje spelare som tar sig hela vägen till finalerna kommer att få minst 50 000 dollar.

Kvalprocessen

Hur säkrar man en plats i Fortnite World Cup då? Jo, först och främst behöver man spela i det nya "Arena Mode"-spelläget som redan är live. När du hamnar i Champions League och når 300 poäng säkrar du en plats i Online Open-semifinalen, som spelas varje lördag. Semifinalspelet sker under tre timmar där det gäller att samla så mycket poäng som möjligt. De toppande 3 000 spelarna från kvalsemifinalen avancerar till kvalfinalen.

Fortnite World Cup Online Open Finals spelas under söndagen varje vecka, det vill säga dagen efter semifinalen. Inom en 10-timmars-period kommer de deltagande spelarna att samla poäng. Som spelare kan man välja när man vill påbörja sin tre timmar långa poänginsamling inom fönstret på tio timmar. De som tagit sig hela vägen till veckofinalen har inte bara chansen att avancera till huvudturneringen, utan får även ta del av en miljon dollar som delas ut varje vecka.

Fortnite World Cup Online Open-eventen börjar den 13 april och sträcker sig tio veckor framåt. Solo- och duo-läget turas om att stå på schemat under dessa veckor. Den första veckan spelas solo-portionen för att veckan därefter gå över till duo, den går i sin tur åter till solo veckan efter och så vidare.

Poängsystem

Målet är att samla så mycket poäng som möjligt inom en kort period, tre timmar. En matchvinst ger tio (10) poäng och en elimination ger ett (1) poäng i både solo- och duo-läget.


Så många platser har varje region

Huvudturneringen har plats för totalt 200 spelare. 100 av dessa spelare kommer att delta i solo-portionen av turneringen medan 100 spelare, uppdelade två-och-två i totalt 50 duos, kommer att delta i duo-portionen. Europa har flest antal finalplatser, lika många som de två nordamerikanska regionerna tillsammans.



Finaler i New York

Finalerna kommer att spelas mellan den 26-28 juli i New York City, USA. Både solo- och duo-portionen kommer att spelas under dessa dagar. Exakt var i staden som turneringen kommer att ta plats är ännu inte offentliggjort. Vad som väntar är dock en hel del aktiviteter utanför turneringsdelarna och flera stora profiler på plats.


Artikelbild: Fortnite, Epic Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..