×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Stjärncoachen avstängd — utreds för matchfixning av TI-finalen

1
The International-finalisterna PSG.LGD utreder sin egen coach Zhang "xiao8" Ning för matchfixning.
Det kinesiska storlaget PSG.LGD, som slutade tvåa i The International 10, annonserade förra veckan att laget stänger av sin coach Zhang "xiao8" Ning under 30 dagar. Anledningen till avstängningen är att organisationen utreder coachen för matchfixning av finalen av The International 10.

Anklagelser om att xiao8 skulle ha throwat finalen av TI10 briserade direkt efter att PSG.LGD förlorat. Enligt anklagelsen skulle PSG.LGD i det femte och avgörande gamet kastat bort sina vinstchanser genom en svag draft.

Anklagelserna fick förnyad kraft när coachens ex-fru uttalade sig på den kinesiska plattformen Weibo. I sin Weibo-post anklagade hon xiao8 både för att ha varit otrogen och ha spelproblem, vilket skulle kunna vara ett motiv för matchfixningen.

Valve har utrett anklagelserna och inte hittat någonting som tyder på att matchen skulle varit uppgjord. Trots det väljer PSG.LGD nu att stänga av coachen och utföra sin egen utredning med hjälp av externa aktörer för att rentvå sitt namn.

Artikelbild: Pressbild/Valve
Videokälla: The International/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..