×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Hjärtskärande förlust för Team Secret — slutar på en tredjeplats

1
Ludwig "Zai" Wåhlberg tog sig inte hela vägen till final.
Svenska Ludwig "Zai" Wåhlberg och hans lagkamrater i Team Secret har länge setts som ett av världens absolut bästa lag. Trots detta har de aldrig lyckat placera högre än en fjärdeplats. Deras hopp om en TI-final blev krossat även i år, och laget slutade på en tredjeplats.

Laget gick in i turneringen med mycket mindre momentum än tidigare år, då de inte spelat i de två största turneringarna innan. Detta visade sig dock vara en oväntad fördel för laget, då det verkar som att de var på ett mycket bättre ställe rent mentalt inför årets största esportturnering.

Secret blev igår knockade ner till lower bracket av det andra favorittippade laget, PSG.LGD. Zai och co. fick då möta Team Spirit i lower bracket-finalen idag, ett lag som senaste året tagit Dota-scenen med storm. Spirit lyckades även tidigare i turneringen slå ut regerande mästarna OG, så de hade bra med momentum på sin sida.

Första matchen visade Secret vart skåpet ska stå, och med Zais fina plays på Magnus och Michał “Nisha” Jankowskis Void spirit tog de en övertygande vinst.

Spirit hade dock långt ifrån gett upp, och slog tillbaka hårt i andra matchen. Secret släppte igenom Magomed “Collapse” Khalilovs signatur-hero Mars, som ihop med Illya “Yatoro” Mulyarchuks Morphling visade sig vara en för stark kombo. Det östeuropeiska laget lyckades kvittera till 1-1.

Sista och avgörande matchen var en riktig nagelbitare. Första 10 minuterna gick till Secrets fördel, men kommande 10 minuter jämnade Spirit ut oddsen. Zai på Lycan visade att vargen inte behöver någon rustning, och med sina infekterande bett på lagkamraten Lasse “Matumbaman” Urpalainens Tiny tog de ett grepp om midgame.

På Spirits sida såg Alexander “Torontotokyo” Khertek på Storm spirit ut att ha en bra start, men Matumbaman satte ständigt käppar i hjulen för honom. Spirits hopp låg nu på Yatoros Sven.

Med Yatoro i spetsen lyckades Spirit vinna tillräckligt med teamfights för att Torontotokyo skulle kunna göra en comeback, och 35 minuter in i matchen såg det mörkt ut för Secret. Efter en avgörande teamfight med en perfekt RP från Collapses Magnus avgjordes matchen med en rampage för Yatoro.

Med denna förlust slutar Team Secret på en tredjeplats. Lagets kapten Clement “Puppey” Ivanov, som spelat på varje TI, sa efter matchen: “Det var tufft, allt gick fel.” Veteranen ser dock redan fram emot nästa års TI, då de återigen siktar på en plats i finalen.

Team Spirit möter senare idag PSG.LGD i finalen av årets The International. Matchen är schemalagd att börja 14:00, och sänds på The Internationals egen Twitch-kanal (med engelsk kommentering) och på Kim Drayich Larssons Twitch-kanal (med svensk kommentering).

Artikelbild: Twitter/Team Secret
Videokälla: Valve/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..