×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kanada

Tidigare CS-proffset och Valorant-legendaren avslutar spelkarriären

1
23-åringen lämnar spelkarriären för att istället fokusera på content creation.
Tyson "TenZ" Ngo spelade CS från 2017-2020 och agerade då som rifler för välkända lag som Cloud9 och ATK. När Valorant släpptes 2020 flyttade den unga kanadensaren till det spelet, varefter karriären tog fart rejält.

Under sin fyråriga Valorant-karriär har TenZ vunnit åtta turneringar. Nu väljer dock 23-åringen att avsluta sin spelkarriär för att istället fokusera på streaming och Youtube. Det meddelar TenZ via en video på sin Youtube-kanal, där han förklarar att spelandet tar för mycket tid:

"Med tanke på hur framgångsrik min streaming och Youtube-kanal blivit så var det ett självklart beslut att ta. Det är mycket ansträngning, jobb och mycket av livet som försvinner när man är kompetitiv spelare."

TenZ är inte det första CS-proffset som flyttat till Valorant och därefter avslutat karriären. Spanska AWP-stjärnan Óscar "mixwell" Cañellas lämnade likaså spelkarriären 2023. Även den legendariska headshot-kungen Adil "ScreaM" Benrlitom har varit inaktiv i Valorant-scenen sedan mars i år.

Se 23-åringens avtackning:


Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..