×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Storspel från avid skickar Alliance till onlinetävling

1
Snyggt spel från Arvid "avid" Åberg och Simon "twist" Eliasson möjliggör comebacken för Alliance.
Under söndagskvällen spelade svenskarna i Alliance mot det tyska laget Alternate Attax. På spel var en plats i CCT Europe Series 11, en 50 000 dollar (~500 000 kronor)-tävling som inleds redan imorgon. Efter en extremt jämn match var det till slut Alliance som kom ut på topp, trots förlust i första kartan.

Det började dystert för Alliance på motståndarnas kartval Vertigo. Redan vid första halva var svenskarna nere 3-9 och kartan var så gott som förlorad. Men Alliance kämpade tillbaka rejält på CT-sidan och drog kartan hela vägen in i övertid. Där avbröt Alternate Attax comebacken genom att ta fyra raka rundor, och stängde därmed första kartan 16-12.

Den andra kartan gick mycket bättre för svensklaget, som ledde 7-5 vid första halvlek. Tack vare storspel från Simon "twist" Eliasson kunde svenskarna kort därefter stänga kartan 13-9 efter lite motkamp från tyskarna. På den tredje och sista kartan, Inferno, gick det starkt för Alliance redan från början då de tog en trygg 5-1 ledning. Men tyskarna kämpade tillbaka och gjorde matchen jämn vid 6-6. Alternate Attax fortsatte sedan vinna runda efter runda och hade vid ett ögonblick en 12-9 ledning. Men tyskarna kunde inte sätta matchbollen i mål och Alliance drog kartan hela vägen in i övertid. Där stängde de kartan och matchen med en 16-13 vinst. På serverns topp var Arvid "avid" Åberg med 40 (!) kills, tretton fler än serverns näst mest dödliga spelare.

Alliance 2-1
b0denmaster, twist, avid, PlesseN, upE

Alternate Attax
hyped, PerX, awzek, ArroW, kyuubii

I och med vinsten går Alliance vidare till CCT Europe Series 11, medan Alternate Attax missar turneringen. Det är ännu oklart hur många svenskar som kommer delta i denna upplaga, men under förra upplagan deltog både Alliance och Eyeballers.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/ESL
Videokälla: Esportstudion/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..