×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Fortsatt succé för svenskduon i Wildcard - kvalar till miljontävling

1
Svensklaget har nu vunnit 16 matcher i rad.
Sedan Love "phzy" Smidebrant och Tim "susp" Ångström gick med i Wildcard för drygt en månad sedan har svenskduon spelat totalt 48 kartor för laget, varav de vunnit 41. Det svenska inhoppet har lett till att Wildcard dominerar den lokala amerikanska scenen, och det fortsatte de att göra när de kvalade till årets största amerikanska LAN-turnering, ESL Challenger Atlanta.

Wildcard ställdes under gårdagen mot NRG Esports två gånger. Den första gången vann Wildcard 2-1 i en mycket jämn match. NRG lyckades därefter vinna förlorarmatchen mot Nouns Esports och fick därmed en till chans mot Wildcard, där det gick ännu sämre för NRG. Wildcard, med susp på topp, körde över NRG 13-8 och 13-5 och knep därmed den enda och sista platsen till ESL Challenger Atlanta. Susp rankas dessutom som kvaltävlingens näst bästa spelare.

Wildcard vs NRG
Wildcard vs NRG

Wildcard är därmed en av åtta lag i ESL Challenger Atlanta, som har en prispott på 100 000 dollar (~1 miljon kronor) och spelas 4-6 oktober.

Nästa utmaning för Wildcard kan dock bli för stor. Under den kommande veckan åker laget ner till Malta för att delta i den 20:e upplagan av ESL Pro League. Deras öppningsmatch är inga andra än Team Spirit, världens femte högst rankade lag och hem till stjärnspelaren Danil "donk" Kryshkovets. Öppningsmatchen spelas fjärde september (onsdag).

Artikelbild: Fragbite
Videokälla: Blast/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..