×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

CS-skaparen om Counter-Strike: "AWPen blir överanvänd"

1
Counter-Strike skaparen delar sina tankar om spelet, esportsscenen och Valve.
Counter-strike skapades av Minh "Gooseman" Le och Jess Cliffe. Nu, 25 år senare, berättar Le om vad han skulle ha gjort annorlunda med CS. I en intervju med norska sidan Spillhistorie delar Minh Le med sig av sina tankar om Counter-Strike, Valve och de misstag han gjort längst vägen:

– Jag ångrar att vi inte balanserade några av vapnena, som AWPen. Jag tycker att den blir överanvänd och har blivit lite av ett meta-vapen.

Prickskyttegeväret AWP har under hela Counter-Strikes historia varit en av de mest använda vapnena. Valve har under åren försökt göra vapnet svårare att använda, exempelvis genom att göra spelare långsammare när de bär det. Den senaste förändringen kom när magasinkapaciteten minskades från 10 till 5 kulor. Trots detta är vapnet än idag en av de starkaste i spelet, med framtstående användare som Mathieu "ZywOo" Herbaut, Ilya "m0NESY" Osipov och Oleksandr "s1mple" Kostyliev.

Gällande frågan om han är nöjd med hur Valve har hanterat Counter-Strike berättar Le:

– Jag är glad med hur allt har gått med Valve, gällande att sälja Counter-Strike till dem. De har gjort ett bra jobb med CS.

CS har idag växt till en av världens största esporter. Flera dussin miljoner kronor delas ut varje år i prispotter, och antalet tittare fortsätter än idag att växa. Men Le verkar aldrig ha varit intresserad av den konkurrenspräglade delen:

– Jag kom faktiskt aldrig in i esport eftersom jag var alldeles för upptagen som utvecklare. Jag tycker det är coolt att folk kan leva på att spela spelet kompetitivt, och jag har mött några riktigt coola personer i esportsindustrin.

25 år senare spelas nu ännu en CS-Major, denna gång i Shanghai. Majorn inleds i slutet på november, men det stängda kvalet börjar redan nästa månad.

Artikelbild: Pressbild/Valve
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..